sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Käsityömessuista

Jos tarkkoja ollaan, pitäisi puhua Suomen kädentaitomessuista. Noh, tätä viikonloppua on taas odotettu kuin kuuta nousevaa kaikkien käsityöhullujen ja vähemmän hullujen keskuudessa. Niin myös minun ja muutaman ystäväni pikkukätöset ovat syyhynneet innosta jo viikkkoja. Sitä ei tarvitse edes enää erikseen sopia, että mennään messuileen. Se on kaikille niin itsestäänselvyys, että tämän viikonlopun lauantai pyhitetään täysin käsitöihin liittyville asioille.

Myös muutama muu päätti lähteä katsastamaan messut, sillä bussit olivat kohtuu täynnä messuilijoista. Myös Pirkkahallille (Pirkkahallikaan ei ole enää Pirkkahalli, jo on aikoihin eletty....) vievät tiet ovat olleet koko viikonlopun melkoisen ruuhkaiset. Me päätimme saapua paikalle lauantaina heti aamusta klo 9. Paikalla oli paljon jo porukkaa, mutta ei mitään siihen verrattuna kuinka paljon populaa oli myöhemmin iltapäivällä. 

Aamusta messupöytien luo vielä mahtui ja tavaroihin pääsi ns. käsiksi. Lankoja en kuitenkaan jaksanut alkaa tutkimaan enempää (lankavarasto ja mies kiittää). Mutta muita pikkutavaroita tarttui mukaan, kuten korvakoruja, himmeli ja heijastinmatskuja.

Vielä vinkkinä niille, jotka menevät tänään vielä messuille. En muista ollenkaan mikä porukka oli nimeltään, mutta paperikasseissa luki jotain Satakunnasta. Eli heillä oli myynnissä puusta valmistettuja tavaraoita puulastoista puisiin leikkuulautoihin sekä kaikkea siltä väliltä. Ostin alla olevan leikkuulaudan, joka maksoi vain 13€. Harmittaa etten ostanut enempää, sillä kunnon leikkuulaudat ovat vain niin paljon parempia kokkailussa. Suosittelen!


Messuilta sain sen mitä odotinkin ja ehkä vähän enemmänkin. Joka vuosi messut ovat tuntuneet kasvavan aina vähän. Tänä vuonna messuilla oli oikein oma Strömsö-lavakin. Mutta jotenkin se mieletön väkimäärä alkoi olla jo vähän liikaakin. Puolenpäivän hujakoilla lauantaina käytävillä ei mahtunut enää edes kävelemään, korkeintaan vaeltamaan massan mukana eteenpäin. Siinä vaiheessa oli turha edes ajatella, että olisi päässyt pöytien äreen tarkastelemaan messutarjontaa. En sitten tiedä, olisiko joku muu kellonaika parempi aika mennä. Vinkkejä ensi vuoden varalle toivotaan! Mikä on paras aika mennä messuilemaan?

Onhan se todella hieno juttu, että käsityöt innostavat ihmisiä entistä enemmän ja erilaisia myyjiäkin on monenlaisia. Mutta jotenkin en vain nauttinut messuista tänä vuonna niin paljoa. Mietin vain, että mitä jos messut kasvavat vuosi vuodelta vähän, niin järjestäjien on kyllä pohdittava messujen laajentamista edelleen. Oliko kennelläkään muulla samanlaisia tuntemuksia?

Loppuilta menikin joulukorttiaskartelujen parissa. Hauskinta oli se, että messujen jälkeen ajattiin Ideaparkin Sinelliin ja ostettiin materiaalit sieltä. :) Sai rauhassa mallailla ja suunnitella, eikä kukaan törkkinyt kyynerpäillä selkään. 

 

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Yleensä messuilla on sunnuntaisin huomattavasti väljempää, ja meininki myös rennompi :)

Ebbu kirjoitti...

Pitääkin sitten laittaa vakavaan harkintaan, että ensi vuonna menisinkin vasta sunnuntaina. Kiitos vinkistä! Tulis jos ensi vuosi! :D