lauantai 22. elokuuta 2009

Kanervaa kallioilla

Puro-sukat solisivat Suomenlinnan kallioilla tänään. Värinä on Kanerva.

Olenko vain niuho, koska minua häiritsee suunnattomasti, että huolimatta siitä, että aloitin molemmat sukat korkkaamattomasta Puro-kerästä, niin raidat sukissa ovat kovin eri kohdissa. Mutta kuvia katsellessa on kyllä todettava, että ihan parilta nämä yksittäiset sukat näyttävät raitojen täsmäämättömyydestä huolimatta. :)

Sukkia tehdessä myös Puron värien vaihtuminen oli vähän turhan verkkaista ja osin tuli pitkiä pätkiä yhdellä värillä. Erityisesti kerissä, mitä minulla oli, oli paljon beigeä väriä.

Mallineuleena ollut Jaywalker-raidoitus oli mukava neuloa. Ohjeesta poiketen minun lankani oli huomattavasti paksumpaa ja toistin raidoitusta kolmen silmukan välein. Kantapään tein kuten sen olen oppinut tekemään 7. luokalla käsityötunnilla, samoin kavennukset. Kiitos kässänopelle!

Malli: kuvio Jaywalker-sukat by Grumperina, sukat 7. luokan käsityönopettajan oppejen mukaan (Ravelry-linkit)
Lanka: Novita Puro (Kanerva) ja tummansininen 7 veljestä. Parina nämä langat toimivat. Saa nähdä, miten Puro kestää käytössä.
Kulutus: 105g
Puikot: 4 sukkapuikot
Muuta: Sukat tein 44 silmukalla ja niiden koko on 41.

Picnic/neulontahetkeämme ilahdutti Suomenlinnan lokit. (Lintupelkoni nousee nykyään ihan fobian tasolle, mikä usein kanssakulkijoita huvittaa). En kuitenkaan edes minä toivonut lokin häviämistä sinne missä pippuri kasvaa, kun pikku lokkipoika alkoi leikkimään rantavedessä olleella tennispallolla.


Kohta tästäkin yksilöstä tulee viattomia ihmisolentoja ja niiden eväitä vaaniva tappajalintu. APUAA!

9 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Kauniit sukat. Itsellänihän hermot (ja taidot) naulomisessa riittää vain ihan perus juttuihin. Kuten viltti, huivi ja tuubihame. Olisi kyllä kiva joskus tehdä jotain kuvio juttuja, mutta kun ne on niin hitaita tehdä mun taidoilla.

Tuo puro lanka oli kyllä niin kivaa, että oli pakko sitä ostaa. Kaikki värit oli ihania, mutta ostin itselle sitä Jäätynyt karpalo sävyä. Jospa koitan saada siitä jotain aikaiseksi.

Makepeace75 kirjoitti...

Nätit tuli sukista. :o) Toivottavasti ne kestävät käyttöäkin, jotta pääset ihailemaan niitä tositoimissa. Nukkusukat ovat ihanat, mutta niitä ei näe.. :D Kerro sitten kokemuksia, hiutuvatko Puro-raidat heti puhki.

Peppiina kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!

Suvi: Kyllä nämä sukat oli aika perusjuttu kanssa. Verrattuna virkkaamaasi mattoon hyvin pienen työn tulos. :)

Makepeace75: Mä raportoin; jää pian pelkät siniset veikkaraidat jäljelle. :)

Jenni kirjoitti...

Nätit purosukat.:) Itsekin olen tehnyt puro-seiskaveikka yhdistelmästä baskerin, saa nähdä miten puro kestää.:D Aika heikon tuntuista se kyl on, mutta baskerissa varmaankin menee, sukista en sit tiedä kun on erilaisessa kulutuksessa.

Usimarjaana kirjoitti...

Ei minua ainakaan häiritse raitojen eroavaisuus, minusta ne ovat ihanat juuri tuollaisina :)

hillanen kirjoitti...

Sievät sukat, ihania, aurinkoisia kuvia. Toivottavasti sukat kestävät.

Tintti kirjoitti...

Ehkä niitä raitoja ei kannatakaan sovitella (mulla se tosin on tapana). Kauniit sukat ovat. Minäkin neulon kantapään 7. luokan kässänkirjan mallilla :-)

Peppiina kirjoitti...

Tintin: tässä ehkä ainoa ongelma oli se, että vähän etukäteen mallailin raitoja ja mietin parasta toteutusta ja sitten ei tullutkaan sellaista, mitä oli toivonut. Sukat menivät lahjaksi ja saaja tykkäsi, joten se on pääasia!

Paula kirjoitti...

Heip! Ihanat sukat! Minäkin mietin, mitä ostamistani kahdesta Puro-kerästä tekisin.