lauantai 10. lokakuuta 2009

Hopeakurssin satoa

Pari viikonloppua on nyt tullut vietettyä Ahjolan hopeakurssilla. Itse olen aloittelija hopeatöissä, joten kurssi sopi minulla loistavasti, sillä se on pääasiassa ketjujen tekemistä, eli sahailua ja pujottelua. Siitä on sitten hyvä jatkaa jatkokurssille keväällä.

Ilmottautuminen työväenopiston tai Ahjolan kursseille onkin sitten asia erikseen. Siinä pitää kyllä olla sormi reload-nappulan päällä valppaana. Tosi nopeasti ne kurssit täyttyy ja kaikille halukkaille ei taida olla tilaa. Tosin ilmottautumistapa on kyllä mielestäni tasapuolinen, kun puhelimellakin sen pystyy tekemään.

Ensimmäisenä tein perus muinaisketjusta rannekorun. Lukko on väliaikainen, ajattelin tehdä siihen sitten jatkokurssilla sellaisen levyn. Jatkoa siis seuraa keväällä.. Lisäksi tein retro-oilin, josta on myös kuva alla. Muutakin tuli väkerrettyä, mutta niistä joskus myöhemmin, kun saan asiaankuuluvia lukkoja jostain kehiin.

Tosi kivaa tuo hopeanäpertely kyllä on, vaikka aika perussettiä vielä teen. En kyllä mitään hirveän erikoista viitsi vielä tehdä, sillä hopealla ei halua mokailla paljoakaan, sen verta hintavaa touhua se on. Ketjuja tehdessä tosin ei voi kamalasti mokailla, niillä mennään siis näin alkuun. Ehkäpä hopeoitu kuparilankakin voisi tulla kysymykseen.

Olen neulonut melkoisesti viime aikoina. Mitään erikoisempaa valmista ei kyllä ole, sen verta isoo rojektii pukkaa! :)
Pipon sentään sain tehtyä Dissaajalle. Nallea ja Smarttia sekaisin peruspipoon. Molemmat langat kutittavat miehen päätä melkoisesti, joten laitoin vielä fleece-vuoren. Ihan huippu pehmee! Tällä hetkellä olen sitten vuoraamassa kaikkia talvivarusteitani fleecellä. Fleece rocks!


8 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Hieno pipo! Kivat värit. Itsekin olen joskus tuollaista hopeakurssia miettinyt. Kummitäti kans näprää koruja ja ne on hienoja!

Suvi kirjoitti...

Hieno tuo rannerengas. Ei liian siro, vaan just hyvä. Ja tarpeeks yksinkertane.

Makepeace75 kirjoitti...

Upeita koruja. :o) Hopeakorukurssi kiinnostaisi minuakin, tuotokset ovat niin hienoja. En vain voi, sillä allergiani luultavasti pahenisi; nykyään siedän hopeaa max pari viikkoa kerrallaan.

Ebbu kirjoitti...

Riikka: Kiitos. Suosittelen hopeakursseja, mukavaa näpertelyä. (Tosin hartiaseutu ei oikein tykkää, sen verran kököttävässä asennossa siinä tulee oltua.)

Suvi: Kiitos, juuri noilla adjektiiveilla itsekkin sitä kuvailisin. :) Tosin, mietin vielä, että lisäisinkö yhden tai kahden rivin lisää..

Makepeace75: Kiitos kommenteista. Kuulostaapa tosi ikävältä tuo allergia! Mutta kultakorutkin on aika vetäviä, niitä en kyllä lähtis heti harrastamaan ja taivuttelemaan. Hehehe :)

Niina kirjoitti...

Tykkään varsinkin tuosta rannekorusta, olen niiden perään. Itselläkin on kutkuttanut hopeakurssille meno, mutta vielä ei ole löytynyt aikaa. Mitä kaikkea tuolla alkeiskurssilla opeteltiin käytännössä?

Peppiina kirjoitti...

Hienoja! Erityisesti tuo kaulakoru on mieleeni! Oisin halunnut tehdä vastaavan meidän kurssilla, mutta ajattelin, että omat rahkeet ei riitä siihen.

Fleece! ARGH. :D Mulla on fleecekammo.

anna kirjoitti...

nättejä ketjuja. oili on aina vaan yhtä kaunis <3

Ebbu kirjoitti...

Benglia: Ahjolan alkeiskurssilla opeteltiin käytännössä siis taivuttamaan hopealankaa ja sahaamaan niistä renkaita, jonka jälkeen sai aika vapaat kädet toteuttaa omia suunnitelmia. Mutta paljon oli myös valmiita malleja ja ketjuvaihtoehtoja. Siinä sitten näperrettiin kaksi viikonloppua. Yllättävän paljon sahaamiseen ja taivutteluun menee aloittelijalla aikaa. Ei kuitenkaan mitään liian vaikeeta, kärsivällisyyttä vaativaa vaan. Opettaja sitten neuvoi tarpeen tullen, jos tuli probleemia vastaan. Rahaa meni kyllä myös aika kiitettävästi, ei mikään halpa harrastus tuokaan. :)

Peppiina: Fleece siis SISÄPUOLELLE!

Anna: Kiitos sinullekin kommenteista. :)