lauantai 27. helmikuuta 2010

Oman elämän inno

Neuleähky iski joulun jälkeen oikein urakalla. Keskeneräisiä töitä on kamala kasa. Ei tee edes mieli hypistellä lankoja tai selailla Ravelryä. Huolestuttavaa. Kaippa se menee ohi jossain vaiheessa. 

Käsityöt jatkuvat kuitenkin jollain tasolla, vaikka neuleet onkin siirretty nurkkaan. Kevään aikana tarkoituksena olisi kunnostaa uusi kämppä tekemällä pientä (isoa) pintaremonttia.


Talo on rakennettu 50-luvun alussa, mikä on nähtävissä rakennusratkaisuissa ja materiaaleista. Alla olevassa kuvassa on proppu, jolla jalkalistat olivat kiinni seinässä. Tuhtia tavaraa! Pituutta puupalikalla on noin 7 cm.Työlistalla on oikeastaan kaikki pinnat mitä kämpästä löytyy.  Lattiamateriaalina on nyt muovimatto. Ajatuksena olisi kuitenkin repiä se pois ja hioa ja maalata alta paljastunut lautalattia. Muovimaton alta voi kyllä paljastua vielä ikäviä yllätyksiä, joten varasuunnitelma pitäisi varmaan tehdä. 
Tapettiruljanssi on ollut yllättävän vaivatonta. Yleensä vanhoista kämpistä saa kuoria monta kerrosta mitä rumempia kuvioita. Näissä seinissä ei ole kuin kaksi kerrosta ja nekin lähtevät melko vaivattomasti.


Kämpässä on vielä jäljellä alkuperäisiä kaapinovia ja ovia, joista osa on parempikuntoisia ja osa vähemmän. Jos joku haluaa hieroa kauppaa vanhoista kaapinovista suoraan 50-luvulta, voi asiasta laittaa mailia, niin voin laittaa parempia kuvia. :)

2 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Myös täällä on havaittavissa neuleähkyä.. Sekä myös asuntokuumetta, mutta siinä ei ole mitään uutta. Ihanalta näyttää tuo ikkunasyvennys teidän uudessa kodissa!

Päivi Eerola kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!