torstai 1. heinäkuuta 2010

Kesän ompeleet

Aikaisemminkin on todettu, että neulominen ei yksinkertaisesti ole mikään kesähelleharrastus. Ja jos pitää valita helteiden ja neulomisen välillä, ei valinta ole vaikea. Sori vaan kaikki lankakerät, jotka on tyrkätty pimeimpään nurkkaan odottamaan syysmyrskyjä.


Viime kesänä löysin Amy Butlerin Birdie Slingin, kun tarvitsin festarilaukkua, johon mahtuu kaikki mitä festareilla ikinä tarvitsee. Tänä vuonna tarina on lähes sama. Pidensin ainoastaan laukun hihnaa, sillä alkuperäisessä kaavassa hihna on melko lyhyt. Nyt laukku toimii ihmismeressä ja tungoksessa loistavasti. Toisaalta, vetskarikin olisi ollut ihan jees lisäys, mutta laiskuus iski. 
Seuraavaksi teen vielä yhden Birdie Slingin, jossa on lyhyt hihna. Se taas ajaa ihan eri käyttötarkoituksen.


Tässä laukussa tajusin Butlerin salaperäiset piirrokset, jotka jätin ensimmäisestä laukusta pois. Tai paremminkin säädin omat ompeleet. Butlerin kaavat on joskus vähän liiankin yksinkertaisesti selitetty, että monimutakaisesti ajatteleva ihminen ei niitä aina tajua. Tein laukkuun vielä  pirtsakan pinkin vuoren, jota ei kuvissa näy.

Laukun lisäksi en ole muuta ommellut kuin verhoja. VERHOJAVERHOJAVERHOJA. Uudessa asunnossa on kiva tehdä uudet verhot, mutta kun niitä on niin monta. Jos huonekorkeus muuttuu edelliseen kämppään verrattuna, on jotain peliliikkeitä aina tehtävä. Tähän kämppään jouduin melkein joka ikkunaan tekemään uudet verhot. Alennuin jopa ostamaan VALMISVERHOT! Jo on aikoihin eletty. Täytyy hieman puolustella, sillä ne ovat pimennysverhot, joten se on sallittua.. 
Keittiöön sain valittua Marimekon Puutarhurin parhaat. Ne ovat kivat!


4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Upea laukku!

Ebbu kirjoitti...

Kiitos Riikka!

sparraaja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Marjo kirjoitti...

Myös Sophia Carry-Allissa oli vähän turhan nafti hihna, eli JOS tekisin toisen, niin jatkaisin sitä... Hyvännäköinen laukku!