lauantai 16. lokakuuta 2010

Pipotuotantoa

Syksyn edetessä harmaa maisema lisääntyy ja ilmat kylmenevät entisestään. Väripilkuksi harmauteen tein pirtsakanvärisestä langasta Kim Hargreavesin Misty -kirjassa julkaistun Starr-pipon. Kylmeneviin ilmoihin tästä piposta ei taida olla apua, sillä puuvillalanka ja reikäkuviot pitävät huolen siitä, että tuuli pääsee puhaltamaan läpi. Noh, kylmiin ilmoihin voin sitten tehdä taas uuden pipon.

Pipon kaveriksi tein Strikkelisen kukkakoristeen takkiin. Siitä tuli kyllä iso, vähän liiankin iso. 

Lanka: Essentials cotton
Puikot: nelosen pyöröt
Muuta: Tein ylimääräisiä kierroksia palmikoihin, sillä muuten piposta olisi tullut liian pieni.


Muutenkin olen ryhdistäytynyt neulerintamalla. Talven tuiskuihin tein myös muhkean kaulaliinan, joka näkyy kuvissa. Mallina on kakkien tuntema (ja tekemä) Baktus. Lankana ihanan pehmeä merinovillainen Rowan Big Wool. 

Viimeiseksi vielä pieni vinkki myslin ystäville. Bongasin Kemikaalicoctaili-blogista ohjeen itsetehdylle myslille. Pienellä vaivalla saa aikaan superhyvää aamu- ja välipalaa. Parasta on se, että saa itse valita ainesosat. Kaupan mysleissä on aina liian vähän rusinoita! Peruspohjan lisäksi laitoin siis rusinoita, kuivattuja omenoita ja goji-marjoja. Suosittelen!

5 kommenttia:

Hepuli kirjoitti...

Kiva ja pirteän värinen pipo!!

Riikka kirjoitti...

Tosi tyylikäs pipo ja ihana väri! =) Mulla on ollut jo pari vuotta tarkotuksena tehdä ite mysliä ja aina se vaan jää...

Elsi kirjoitti...

Mysli oli kyllä maukasta, kiitos iltapalasta :) upee pipo!

Ebbu kirjoitti...

Kiitos Hepuli ja Riikka kommenteista.
Mysli on kyllä niin hyvää, että se alkaa jo viikon jälkeen kovaa vauhtia loppumaan. Onneksi sitä on tosi helppo tehdä lisää.
Tervetuloa Elsi sitten syömään lisää! :)

sparraaja kirjoitti...

Ihana koriste rintapieleen syyspipon lisäksi! Ei lainkaan liian iso. Väriä syksyn pimeyteen ja suomalaiseen mustaan pukeutumiseen.