sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Vielä syksyn värejä

Lokakuun alussa raportoin oranssi-vihreästä hahtuvakasasta, joka ei meinannut muuntua mihinkään muotoon. Lopulta selätin sen. Työ valmistui juuri parahuldaan vauvajaisiin, joissa hahtuvapöksyjä päästiin jopa hieman sovittamaankin:


Eli näyttäisi, että pöksyt eivät ainakaan ole liian pienet.  :)

Toisen parin saaja syntyi syksyyn ja lahjaksi annoin sitten hahtuvaiset. Uutukaisten äitin ja isän arjen tasaannuttua varmaan jossain vaiheessa pääsevät suunnittelemalleen kestoilu-uralle. 


Malli: Villapöpät (Ravelry-linkki) by Meri Markus
Lanka: lahjaksi saatu kaksinkertainen hahtuvalanka
Puikot: 5 pyöröt ja sukkapuikot
Muuta:  Ensimmäinen hahtuvatyöni. Helppoa kuin heinänteko! Ja hauskaa vaihteeksi. Ennen aloittamista hahtuvakerä näytti, no suoraan sanoen, oksennukselta. Valmiissa neulepinnassa lanka on kuitenkin ihan kaunis. Lisäksi vauvajaisperheen vaatekaapisssa näytti olevan vastaavia syksyisiä sävyjä, joten tulipa pöksyistä sitten ihan tyylikkäätkin. 

Ei-neulepiireissä esitellyt pöksyt aiheuttivat lähinnä kauhistusta. Samoin ilmeisesti kestovaippailu. Voi ihmisiä, voi ihmisiä. 

Lopuksi raportin lailla tämän vuoden viimeiset puutarhakuvat. Jostain syystä sisälle ajautuneet tomaatit ovat kovasti jatkamassa satokautta. Olisiko aika luovuttaa jo? 


Chilisatommekin vasta syksyn tullen valmistui. Ja tässä yhteydessä jotenkin muistutti tärkeyttään se, että laittaa ylös, mitä missäkin purkissa kasvaa, jotta sitten tietää, kun sato tulee. Mutta kun ei millään malta moista siinä iloisessa kasvuvaiheessa. Tänään sitten bolognesekastikkeemme sai makua omista chileistä ja syyssadon punajuurista! Ihania syksyisiä värejä vielä, kunnes lopullinen mustuus tulee. 

8 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Näyttää sopivilta :D Mukavan syksyiset värit pöksyissä.

Lapsettoman silmään nuo villapöksyt näytti vähän kauhistuttavilta, kun ensikertaa näin. Sittemmin olen sisäistänyt niiden funktion ja ajatukset ovat muuttuneet.

Peppiina kirjoitti...

Mulla auttoi sisäistämistä, kun ymmärsin, että nämä villaiset eivät ole ne jotka tulevat suoraan vauvan peppua vasten. Lapseton siis minäkin ja niin kauan kun tällaiset asiat eivät ole ihan selviä, niin ehkä parempikin :)

MariL kirjoitti...

Ihanat pöksyt! :)

Pausku kirjoitti...

Jee! :)

Ja siis waude mitä chilejä. Mäkin haluun.

Hepuli kirjoitti...

söpöläiset pöksyt :)

Samma kirjoitti...

Meillä on myös tehty Pöpät samasta langasta :)

Kestoilu tuntuu olevan vieläkin aikas mystinen juttu ja urbaaneja legendoja liikkuu enemmn kuin oikeaa faktaa. Onneksi äitiyspakkauksessakin on kestovaippoja, joten ne tulevat uusille vanhemmille tutummaksi.

morso kirjoitti...

Hienot tuli! Ja näköjään sopivat. ;)

Flikka kirjoitti...

Hienot pökät! :) Meillä myös chilipuskat pukkaa edelleen palkoa minkä kerkeää, ne ei oo tajunnu, että talvi on tulossa. Kuinka tulisia nuo chilit on?