maanantai 18. heinäkuuta 2011

Uusia harrastuksia

Olemme löytäneet hippeilymme myötä uusia harratuksia. Vaikka elämmekin keskiluokkaista elämää turhuuksien roviolla, niin yritämme miettiä kuluttamistamme. Sen myötä meille on tullut harrastus eli roskalavojen penkominen. Mieheni on erityisen taitava siinä ja hänellä pokka pitää siinä, missä minua alkaa penkominen hävettää.

Roskalavamuotia aasialaisittain. 

Kevät ja kesä ovat erityisen otollista aikaa roskalavojen penkomiseen ja olemmekin saaneet paljon hyödyllistä tavaraa, jotka muut ovat hyljänneet. Tämän vuoden saaliiseen kuuluvat erilaiset pyörän osat, varaosat juuri hajonneeseen imuriimme (imureihinhan ei luonnollisestikaan myydä varaosia), jne. Nykyinen sohvapöytäarkkumme on lontoolaista roskalavadesignia. 


Kohde spotattu. 


Puutarhakori ja lampun osia (sähköturvallisuus erikseen tarkistettava).

Lähikulmilta löytyi myös kelpo grilli; naapuritalon roskakatoksesta hyljättynä ja surkeana. Vaati askarteluhenkiseltä mieheltäni vähän puurtamista, mutta sittemmin olemme saaneet nauttia monet herkulliset ateriat sen avustuksella. 


Nam! 

Toinen kelpo shoppailupaikka on kierrätyskeskus. Olemme vaihtaneet kodissamme ovia uudenveroisiin oviin, jotka olemme löytäneet Espoon kierrätyskeskuksesta. Se on suorastaan aarremaa ja tylsän hetken tullen lähdemme sieltä metsästämään ostoslistalla olevia tavaroita. Remontin myötä myös olemme vieneet sinne vaihdossa meille tarpeettomia tavaroita ja rakennustarvikkeita. 

Jollei roskalavalta tai kierrätyskeskuksesta löydy, niin kolmantena vaihtoehtona on aina huuto.net-shoppailu, joka tarjoaa paljon huvia, vaikka mitään ei huutaisikaan. 

Eipähän käy elämä tylsäksi, kun aarteita voi löytyä yllättävistäkin paikoista :)) 

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava harrastus! Ja tuo kierrätyskeskus näytti paljon siistimmältä paikalta kuin Oulun vastaava... Siellä oli ties mitä krääsää (tyyliin tyhjiä jäätelöpurkkeja) jotka oli hinnoiteltu!

Pietu kirjoitti...

Noo... Miehesi työpaikalla meitä on monta :) Ennätys taitaa kuitenkin olla vireessä oleva piano kympillä.

Päivi Eerola kirjoitti...

Espoon kierrätyskeskus on aivan mahtava paikka. Kävin juuri siellä, mutta sitä ennen Helsingin kierrätyskeskuksessa ja se oli aivan hirveä murju. Löysin Espoosta pöydän kirjastoomme. Ei ollut ihan ilmainen, kun oli luokiteltu arvohuonekaluksi, mutta tosi mieluinen!

Peppiina kirjoitti...

Espoon kierrätyskeskus on joka kerta hienommassa järjestyksessä kuin edellisellä kerralla! Pointsit heille!

Enpä siis ihmettele, että olet Päivi löytänyt sieltä pöydän. Me ollaan metsästetty verhoiltavaksi sopivaa tuolia, mutta vielä onnistumatta.

Pietu, mitenköös kaikki kierrätysharrastajat etsiytyy samalle työpaikalle. Sitä pitää pohtia enemmänkin. Pianokonserttoja odotellessa :)

Pietu kirjoitti...

Peppiina, Samanlaiset linnut lentävät parvessa :)
Kävimme lomalla myös erilaisessa mutta mielenkiintoiseessa Kaarinan kierrätyskeskuksessa. Vieressä on Jättirätti, joten koko perhe viihtyi...

Helsingin kierrätyskeskukseen voi kuulemma jättää "kyselyn" jolloin sopivan tavaran saapuessa saat ilmoituksen. Tiedä onko totta vai ei...