lauantai 15. joulukuuta 2012

Panostusta joulukoristerintamalla

Minua puri pienoinen himmeli-kärpänen marraskuun kädentaitomessuilla. Siellä oli yhdellä jos toisellakin myyjällä myynnissä erityyppisiä himmeleitä. Himmeleitä oli perinteisiä olkisia, mutta myös modernimpia lasi- ja muovipillihimmeleitä näkyi siellä täällä. Itse innostuin ostamaan Raahen taitopajalta himmelintekokitin, johon kuului sopiva määrä lasiputkia, neula, lankaa ja ohjeet himmelin kokoamiseen. Pientä naureskelua sain osakseni ystävältäni tästä innostuksestani. Tosin luulen, että ystäväni lapsuuden aikaiset olkityötraumat heräsivät henkiin himmeleiden kautta.

 

Lasiputkista tehty himmeli on aloitteljalle erityisen hyvä, sillä lasiputket eivät mene herkästi rikki. Voin vain kuvitella, kuinka hermo menisi, jos yrittäisin tehdä olkisen himmelin. Nyt lankaa pystyi rennolla kädellä kiristää eikä ollut pelkoa putkien hajoamisesta. Muutamaan kertaan tuli lankaa kiristettyä vähän liikaakin, kun lanka napsahti poikki. Kun juonesta sai kiinni, alkoi kokoaminen olla jo helpompaa ja himmeli alkoi saada muotoa. Tällainen suht yksinkertainen himmeli on minun makuun, mutta en kyllä lähtisi edes yrittämään tekemään sellaista isoa ja monimutkaista himmeliä. Siinä vaaditaan jo paljon taitoa ja hermoja. Peukkua heille, jotka niitä tekevät. Mutta eipä tähän kämppään oikein sellaista saisikaan, joten olen tyytyväinen tähän omatekemään väkerrykseen. Kiva oli saada joulukoriste, joka on perinteinen, mutta jossa on kuitenkin ripaus tätä päivää materiaalin kautta. 


11 kommenttia:

miettu kirjoitti...

Onko tietoa, että mistä tuollaista putkea muualta saa? Oon haaveillut himmelin tekemisestä jo monta vuotta, mut just se olkien hajoaminen ja hermojen kiristyminen on vähän laannuttanut intoa, eikä neonväriset mehupillit paljoa innosta.

miettu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Peppiina kirjoitti...

Wau, onpa tosi komee! Haluu kanssa!

Katri kirjoitti...

Upea!

Lotta kirjoitti...

Onpa tosi kaunis ja tyylikäs, tykkään! :)

Ebbu kirjoitti...

Mietu: En ole kyllä nähnyt missään muualla putkea myynnissä. Mutta katsoppa http://himmeli.com/, se on Raahen Taitopajan nettisivu. Siellä on yhteystiedot, joiden kautta voisi selvitä, jos muita myyntipaikkoja on olemassa.

Kiitos Peppiinalle, Katrille ja Lotallekin kommenteista. Olen kyllä tosi innoissani tosta himmelistä ja siitä, että se oikeasti onnistui! :)

natsku- kirjoitti...

Helsingissä Askarellista saa ainakin noita putkihelmiä.
Kannattaa myös kiertää askarteluliikkeet läpi :)

Jenni kirjoitti...

Tosi kaunis himmeli.:)

Haltiakummi kirjoitti...

Tulipas siitä hieno! Itsekkin pysähdyin kyseisen pöydän viereen kädentaito messuilla, ja olin jo ostamassa "hopeisten" lasihelmien settiä, mutta aloin pohtimaan, että missä sitten sitä himmeliä säilyttäisin joulujen välissä, ja laitoin tarvike pussin pois... Vieläkin vähän harmittaa :)

Ebbu kirjoitti...

Hanna-Rikka, kiitos! :)

Natsku, kiitos vinkistä! Hyvinvarustelluissa askartelukaupoissa putkia varmaan löytyykin, perus-tiimareissa voi olla kyllä hintsummin.

Jenni, kiitos kommentista! :)

Haltiakummi, itse arvoin kanssa pitkään ostopäätöstä. Lisäksi mietin pitkään ostaako hopeiset vai kultaiset. Lopulta päädyin kultaisiin, koska ne on ehkä vähän juhlallisempia.

Liisa kirjoitti...


Todella upea!!
Ja Haltiakummille tiedoksi, että vastaisuudessa, mää voin kyllä säilyttää, kunhan vain tuotoksia on aina kaksi :)