sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Rojektia pukkaa

Koska ulkona on ihan kamala ilma ja sisältä ei ole poistumista (äänestämistä lukuunottamatta!) on aika ottaa härkää sarvista ja tunnustaa oma saamattomuus ja hamstruu. Sunnuntai-iltapäivä on oiva hetki penkoa lankavarastoja ja tehdä inventaario meneillään olevista rojekteista.
Ajattelin, että yritän tehdä käynnissä olevat työt valmiiksi tässä lähiaikoina, sillä tulevilla käsityömessuilla saattaa MUUTAMA idea tulla lisää..heh. Kädentaitomessut järjestetään Tampereella 14-16.11. ja takuulla olen menossa muutaman käsityöhullukaverin kanssa.


Viime vuoden marraskuussa(?) aloitin slipoverin Novitan Paolasta. Muistelisin, että sitä oli ihan mukava tehdä, helppo neule ja paksu lanka. Mutta sitten Martta-neule, jonka tein äitille, astui kuvioihin ja paine sen valmistumiselle oli suuri. Jäljellä slipoverista on siis vain kaulus ja kädentiet, joten paljon ei olisi enää tehtävää.


Fifi-huivi on myös vanha rojekti. Se on oikeastaan valmis, ainoastaan hapsuja pitäisi kiinnittää lisää. Ongelmana on vain sen malli. En oikein tiedä miten sitä pitäisin. Ja kaiken lisäksi siitä lähtee karvaa aika paljon, varsinkin mustien vaatteiden kanssa se on ongelmallinen. En edes muista mistä langasta se on tehty, jostain vanhasta villapaidasta sen purin.


Viimeisenä keskeneräisenä neuletyönä on Novitan Syksy 2008 -numerosta bongattu liivi. Mohair langat ovat tällä hetkellä suosikkejani ja mohair-lankoja onkin tullut hamstrattua viime aikoina. Novitan ohjeessa lanka on tietysti Novitan oma Rose Mohair, mutta itse vaihdoin sen Sadnesgarnin Kitten Mohairiin, koska värivaihtoehtoja oli paljon enemmän ja herkullisempia ja Kitten Mohair on ehkä hieman ohuempaa kuin Rose M. Ohjee löytyy Novitan nettisivuilta.


Joku voisi ajatella, että eihän tässä edes ole montaa rojektia käynnissä samaan aikaan..Mutta tässähän todellakin oli vain neuletyöt, joskus myöhemmin vuorossa ovat sitten huovutus-, koru- ja ompelutyöt..

3 kommenttia:

Peppiina kirjoitti...

Onko liivissä Dissaaja apuneulojana? - pleikkapalikasta päätellen... :)

Mä en edes uskalla alkaa tutkimaan, mitä keskeneräisiä löytyy sängyn alta. Pitäisi ottaa joku kerta teemaillaksi yhdessä vanhojen, ei-valmistuvien neulomusten purkaminen!

Ainotin kirjoitti...

Mulla on kanssa aikalailla keskeneräisiä piilossa joka paikassa. En oo saanu ees sitä Sarilla aloittamaani villatakkia valmiiks. Siitä puuttuu siis enää vaan sivusaumat.

Koskarin lankakaupassa ei ollu niitä kitten mohair-sävyjä, joita olisin halunnu, mutta onneks innokas myyjä lupas tilata lisää ja ilmoitella sitten mulle, joten saan kuin saankin itselleni petrolinsinisen boleron.

Hauska tää teidän blogi.

Ebbu kirjoitti...

Olipas hyvää palvelua siellä koskarissa. Hyvä tietää, jos vaikka ostas joskus taas lisää lankoja..hih.