keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Huovutusta työn ohessa

Nyt on pakko kirjoittaa jotain kevyempää tekstiä, sillä olen koko aamun/päivän viimeistellyt ja hionut diplomityötäni. Tästä postauksesta tulee lyhyt, sillä pitää nopeasti palata ruotuun..

Huovutus ei ole ollut suosikkipuhaani koskaan, sillä siinä tarvitaan aika paljon kärsivällisyyttä. (Ainakin käsin huovutettaessa villaa) Mutta vähän aikaa sitten tutustuin uuteen tapaan. Pötkylähuovutukseen. Ei kait ole mikään virallinen nimi..

Levyistä saa tehtyä vaikka heijastimia. Harmi vaan heijastinkangas on aika kallista ja sitä kuitenkin tarvitaan aika paljon, jotta heijastus olisi mahdollisimman suuri. Mistä siis saisi Tampereella halvalla heijastinkangasta?

Pötkylöistä saa hienoja koruja, muutamia olen jo viritellyt. Eli villapötkylää hierotaan käsiä ja alustaa vasten niin kauan, että se on tarpeeksi tiivis ja kova. Kuuman veden ja mäntysuovan käyttö on välttämätöntä. Sitten kun kappaleet ovat kuivia, voi niitä alkaa esimerkiksi leikkaamaan ja tekemään koruja.


On ne vaan niiiiiin ihania ja söpöjä :)

Tämä pylpyräkoru ei ole vielä valmis, ehkä se kaipaisi jotain helmiä väliin.

Villasta saa koruihin kivoja pallukoita, jos vaan hieroo pientä villapalaa käsissä ja käyttää mäntysuopaa ja kuumaa vettä. Periaate on siis sama oli kyseessä sitten pallukat tai pötkylät.

Koruihin voi lisätä helmiä mielensä mukaan ja niitä saa useista askartelukaupoista. Omani on Sinooperista, vai oliko se nyt sittenkin Sinelli...? :)

Tässä tältä erää, nyt takaisin prosessien kehittämisen pariin!

Ei kommentteja: