maanantai 12. lokakuuta 2009

Lämpöä syksyyn

Keväällä teimme Ebbun kanssa reissun Pälkäneelle lähilankaa hankkiaksemme. Lumi oli vielä maassa, kun projekti alkoi ja lumi taitaa kutakuinkin nyt olla maassa, kun projekti valmistui. Voihan villapaita; aina ne ottaa yhtä koville.

Kyseessä on Pikku-ja isopalmikot by 50 villapeikkoa eli Suvi Simola. Ihastuin malliin jo aikoja sitten ja koska alpakkalähilankani tuntui olevan paksuudeltaan suunnilleen sopivaa alkoi projekti. Korvaan projektin pitkää kestoa paljolla määrällä kuvia, vaikka näissä nyt ei sinänsä ole mitään ihmeellistä.


Kaarinassa oli viikonloppuna ihanan kirpakka syyslauantai. Kirpakkuudesta huolimatta kylmyys ei vaivannut, kun alpakkaiseni lämmitti.

Tiukkana kriitikkona omille hommilleni nyt tulee taas sen aika. Koska olen mustan "värin" hillitön fani, on tämäkin neule nyt tietty musta. Tämä ei ehkä kaikkein parhaiten tuo esiin mallin ihania kaapeleita. Ainakaan nyt kun alkaa pimeys olla vallannut Suomen maan. Lisäksi kuvaaminen oli aika haasteellista taas kerran.

Malli: Baby Cables and Big Ones Too (Ravelry-linkki) by by Suvi Simola
Lanka: Joensuun tilan Cindy-alpakka (Cindy ja muuta mahtavat alpakat löytyvät tästä bloggauksesta)
Kulutus: 300g
Puikot: 4 pyöröt
Muuta: Tein koon S:n pidemmällä kropalla ja orankikäsilleni sopivana :P

Tämä taisi kallisarvoisen lankansa takia ensimmäisiä tekosiani, jota sovitin ylleni läpi projektin etenemisen. Työ taisi alkaa niihin aikoihin, kun vielä suunnittelin mallinuken ostamista. Tässä tuli hyvin todistettua, että eipä ole tarpeen. Yhtä lailla se mallinukkekin vaatii sen sovittamisen vaivan. :)


Cindy-alpakka on jo hieman harmaantunut, joten langan värikin on jossain määrin elävä ja vaihteleva. Kaikki hienot mustan sävyt löytyvät!

Lämpöä syksyyn kaikille blogin lukijoille!

12 kommenttia:

Ebbu kirjoitti...

Se on kaunis! Kuten aikaisemmin ollaan jo todettu, musta ON väri. :)

puikkotiikeri kirjoitti...

Upea paita, ja tuo lanka sopii malliin hyvin! :)

Suvi kirjoitti...

Kaunis! Tykkään tosi paljon tosta Pikku- ja Isopalmikot nimestä, osuva käännös :))

Tess kirjoitti...

Kaunis neule ja ihanat kuvat! Musta on aina hyvä valinta :)

MariL kirjoitti...

Hienosti sopii paita sinulle! :) Vaikka minun mielestäni taasen musta ei ole väri, kuten ei vitivalkoinenkaan. ;) Itse en siis käytä kumpaakaan "anti-väriä". ;) Mutta makuja on monia. :)

Samma kirjoitti...

Todella kaunis!

Päivi Eerola kirjoitti...

Tosi hyvin sopii sulle tuo pusero! Minä olin viime viikonloppuna lammastilalla huovutuskurssilla ja lähilankaakin tarttui mukaan. Oli tosi jees, en vaan oo ehtinyt blogata vielä tuota!

Peppiina kirjoitti...

Peppiina kiittää kommenteista! Kanssaneulojat tietävät, että piiitkän paitaprojektin jälkeen on kiva kuulla kommentteja!

Hansu kirjoitti...

Ihana lähilankaneule! :) Onhan valkoinenkin värin niin mikä jottei mustakiN!

joko kirjoitti...

kaunis paita! ja kauniit on mýös maisemat taustalla!

Riikka kirjoitti...

Hieno paita! Ja kauniit kuvat. Musta on hyvä valinta, sehän passaa kaikkeen! =) Hienoa työtä!

sparraaja kirjoitti...

Sinun pitäisi laittaa nuo kuvat alpakalle Pälkäneelle!