keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Miehistä.

Tästä aiheesta on pitänyt bloggaamani jo useampaan kertaan, mutta tänään tulleen Knitting Daily -päivälärpäkkeen myötä innostuin uudestaan aiheesta. Eli kaikille meilleähän (?) tulee säännöllisesti näitä mahtavia kuningasideoita ilahduttaa omaa kultaa jollakin mukavalla itse tehdyllä käsityöllä. Perinteisin käsityölahjus taitaa olla kaulaliina poikaystävälle. Poikaystävä-parat sitten joutuvat parhaansa mukaan käyttämään kaikkia saamiaan viritelmiä.

Olen niin naisten kuin lasten neulemalleissa tykästynyt Phildarin malleihin ja nyt uusin aluevaltaukseni on miesten neuleet. (Tykästynyt tässä yhteydessä tarkoittaa, että tilaan jatkuvasti lehtiä Ranskasta, mutta ne eivät koskaan ehdi puikoille asti. Mutta yhtä tärkeä vaihehan käsitöiden teossa on lehtien ostaminen ja selaaminen kuin itse tekeminen).

Olen jo useaan otteeseen joutunut toteamaan, että harvassa tuntuvat olevan tyylikkäät ja erityisesti nuorekkaat miesten mallit. Nyt hyvin pienellä vaivalla kotiin kolahti kirjekuoressa kaksi Philarin miesten neuleisiin keskittynyttä lehteä (kolmas lehti kuvassa on ekstralahja itselleni). Pieni vaiva (valitse netistä ja maksa), ja hintaa näille tuli postimaksuineen vajaa kymmenen euroa! Ei paha!


Alla muutama oma suosikkini miesten malleista:

Ihanan simppeliä raidoitusta. Sopiva telkkuneuleeksi.


Tähän istuus sama kuvateksti: simppeliä telkkukamaa.

Taidan olla hieman heikkoina näihin ranskalaismalleihin, millä saattaa olla arvostelukykyäni heikentävä vaikutus. :)

Vinoraitoja. Ja on se vaan söpö! :D

Knitting Dailyn ohjeista olen ihaillut Woven Band Pulloveria (Ravelry-linkki), johon nyt sainkin sitten ohjeen ilmaispäivän johdosta.

Jos jollakulla on hyviä vinkkejä nuorekkaiden miesten neulemallejen lähteeksi, niin vinkatkaapa aiheelle paljon ajatuksia uhrannutta!

Loppupäätelmänä sanottakoon, että ihastus taitaa olla vakavansorttinen, kun suunnittelutyö on jo edennyt näin pitkälle. Josko tässä pian lähtisi lankakaupoille! Jouluunkaan ei ole enää pitkä aika.

4 kommenttia:

Hisk It kirjoitti...

Meillä raukkaparka joutui tekemään itse itselleen kaulahuivin. Samoin sukat.
Lupaan kyllä hyvittää tilanteen neulomalla sille joskus jotain isompaa. Pappaliivi pääkallokuosilla on jo tilattu...

Ebbu kirjoitti...

Itse pitäydyn pipo/kaulaliinalinjalla. Toisaalta, joku kiva vihreä poropaita vois kyllä olla piristävä.. :D

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Erika Knightin uudessa kirjassa..hmm.. olisiko nimi Neuleita miehille.. on tosi kivasti päivitetty miesten klassikkoneuleet. Eivätkä mallit ole niissä hullumpia, jos oikein muistin :-)

Peppiina kirjoitti...

Hisk it: toivottavasti oli mieluinen kaulaliina! :) Pappaliivi pääkallokuosilla kuulostaa mahtavalta. Kerropa kun se valmistuu!

Ebbu: Vihreä poropaita sopisikin hienosti Dissaajan tyyliin.

Mari: Kävinkin katsomassa Ravelryssa Erika Knightin malleja; yksi kiva kalanruotoneule ainakin löytyi.