torstai 11. maaliskuuta 2010

Kevät keikkuen tulevi

Onneksi ilmassa alkaa pikkuhiljaa olemaan kevään merkkejä. Olen lähes talvivihaaja, joten odotan aina kuin kuuta taivaalta kevättä ja sitä seuraavaa kesää. Tein talven viimoiset Ursus-kämmekkäät pinkistä mohairista ja lahjuksen mukaan piti saada vielä jotain söpöä. Mukaan lähti siis kevään keikkuva kukka.


Malli: Starburst Hotpad by Loretta Schepp
Lanka: Sandnes Garn Kitten Mohair ja valkoinen, nimetön sängynaluslanka
Virkkuukoukku: 4 mm
Muuta: Käytetty aika 20.30 - 23.00, vaikka piti menemäni aikaisin nukkuun. Kukka oli hauska tehdä, irrallisista terälehdistä ei voinut vielä nähdä mitään kaunista lopputulosta tulevankaan, mutta pikkuhiljaa kukka kasvoi komeuteensa. Kiva ohje siis!

Kuvassa näkyy lisäksi toinen kevään merkki eli huonekasvit ja niiden mullan vaihtaminen tuoreeksi. Heti vuoden vaihteen jälkeen alan odottaa, milloin pääsen vaihtamaan kukkien multia ja säätämään eri tavoin istutuksiani. Tämän vuoden mullan vaihdot jo tehdyt, joten pian kasvit alkavat toivon mukaan kukoistamaan. Mikä on blogimme lukijoiden suosikki kevään merkki? -Jään lähtö? -Muuttolintujen paluu? - Puiden silmut? - Rakkaus ilmassa? :D

9 kommenttia:

morso kirjoitti...

Suosikkini kevään merkeissä vaihtelee varmaan viikoittain, mutta tällä hetkellä se on ehdottomasti auringossa sulava lumi kaduilla ja teiden varsilla. ;)

Haltiakummi kirjoitti...

Hauskinta keväässä on paikallislehden koirankakka kommentit! :D
Ja parasta keväässä on kaiken valtaava vihreä, niin ulkona kuin sisällä, sisustuslehtien raikkaat tuulet, ihana tekosyy saada kaikkea uutta kotiin ja aina niin piristävä valoisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on aina yhtä ihana keväällä ensimmäistä kertaa polkaista pyöräilemään, nähdä kevään ensimmäinen leskenlehti ja... Ihanaa kevääntuloa!

Maaria

Ebbu kirjoitti...

Varma kevään merkki Tampereella on ikuinen pyöräilijä-kävelijä -keskustelu. Saako Hämeenkadulla pyöräillä vai ei? Siinäpä vasta visainen kysymys, vuoden ensimmäiset kannanotot on jo julkaistu Aamulehdessä. hihihihihi :)

MariL kirjoitti...

Ihana kukkanen! :)

Ei mun suosikkini, mutta varmin kevään merkki on allerginen nuha... ;) Ehkä ensimmäiset vihertävät silmut puissa on mulle se kevään "juttu", tai siis niistähän se nuhakin tietysti tulee. ;) Mutta se on myös kaunista.

ColibriDreams kirjoitti...

Kevät on kyllä ihanaa! Täällä Meksikossa suosikkini keväänmerkeistä ovat kukkivat jacarandapuut ja ylipäätään kevät on täällä pääkaupungissa paras vuodenaika, koska kesällä sataa ja talvella taloissa palelee.

Suomessa ihania keväänmerkkejä ovat lätäköiksi sulava lumi, talitintit ja puiden silmut. Niin ja se, kun vähitellen alkaa sula maa tuoksua.

ullapulla kirjoitti...

auringonpaiste joka alkaa lämmittämään, samoin kuin lintujen viserrys. ne on mulle ne ehdottomat keväänmerkit :)

sparraaja kirjoitti...

Tänään oli ihana kevään merkki, kun räystäät tippuivat ja pääsi vielä jäälle hiihtämään ihanaan auringonpaisteeseen. Nyt odotan lumien sulamista ja pääsee tutkimaan pihaan, kuinka kasvit ovat talvehtineet. Pääsee arvuuttelemaan, että mitähän tuolta mullan alta tulla tupsahtelee.

Peppiina kirjoitti...

Ihana lukea kaikkien kommentteja! Tänä viikonloppuna mentin vähän taas takapakkia, vaikkakin eilen saimme käyttöömme meidän neljännen huoneemme eli parvekkeen. Ihanaa!