keskiviikko 18. elokuuta 2010

Syksyn villakausi alkakoon

Ennen muuttoa saimme viela rapattya kuvat ystavalle valmistuneesta syyshuivista. Siksi siis tama itselleni epatyypillinen sininen vari, blondi kantajansa hehkuu varmasti paremmin taman varin laheisyydessa.

Tama  ohje on ollut jo pidemman aikaa odottavana listallani ja sopivasti tulleet kolmikymppiset innoittivat sitten tikuttamaan taman taas supervauhdilla muutamana paivana ennen juhlia.
Malli: Destroyed Cowl by Martha Merzig 
Lanka: Novita Nalle, aloevera kaksinkertaisena
Sukkapuikot: 4,5 mm
Muuta: helppoa kudontaa autoon, kahvilaan, yms julkisiin paikkohin

Huivi tehdaan sileana neuleena ja yhdistetaan saumattomaksi silmokoiden, minka jalkeen pudotetaan molemmista reunoista kolme silmukkaa lapi koko neuleen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan  tama ohje miellyttaa minimalistista neulesilmaani.


 

Vaikka olen useampia vuosia jo neulenut, niin eipa ole eteenitullut viela ohjetta, jossa olisi silmukoitu. Paasin siis opettelemaan tekniikan ja muutaman nettihaun jalkeen onnistuin paasemaan karryille tekniikasta. Kiitos Koirankarvan keraajalle! Kieli keskella suuta piti alkuun keskittya, mutta eipa tullut saumoja!   


Aika tattahaarakuvia talla kertaa. Syytan muuttoa ja siihen liittyvaa kiiretta, etta kuvien stailaus jaanyt vahan puolitiehen. Lisaksi kesahelle oli aika mieleton viela ja villahuivin kuvaus senkin takia vahan nihkeaa puuhaa.

 

Juuri parahuldaan ennen muuttoa auringonkukatkin ovat puhkeamaisillaan kukkaan. Tata kirjoittaessani Suomen polyt on taas hetkeksi karistettu jaloista ja jaa sitten nauttimatta naiden aurinkojen loiste.

7 kommenttia:

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Onpa tosi kiva malli! Eikö olekin hauskaa, kun eteen tulee jotain uutta, kuten silmukointi? Ei ala neulominen maistua puulta, vahingossakaan ;-)

Riikka kirjoitti...

Tosi kiva huivi! Pitääpä tarkastella tuota ohjetta..:)

morso kirjoitti...

Kiva huivimalli. Pitänee ruvata itsekin pitämään listaa kaikesta siitä, mitä aion neuloa. Tämä ehdottomasti mukaan. Silmukointi on tarkkaa puuhaa, mutta aika kätevä juttu. En ole hyvä siinä, mutta pitää harjoitella. :)

Ebbu kirjoitti...

Kiva malli! Missä se toinen väri on? Se on varmaan vielä kivempi.

Haltiakummi kirjoitti...

Moks kiristelevät Peppiina ja Ebbu :) Ojensin teille kiitoksen blogissani. On niin kiva lukea näitä teidän juttuja ja touhuja. Täällä on aina mukava poiketa, panee hymyillyttämään!

Peppiina kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tämä oli huippumukava työ tehdä. Suosittelen! :)

Suurkiitokset haltiakummille tunnustuksesta! Myö olemme ihan otettuja! Kireetä meininkiä!

anpali kirjoitti...

Kiva huivi! Mukavaa, että silmukointiohjeesta oli apua.