maanantai 31. lokakuuta 2011

Käytetyn tavaran sembalot

Käytetyn tavaran sembalot senkun jatkuu! 

Laitoin jokin aikaa sitten huuto.nettiin vahdin saumuriostoksia silmällä pitäen. Liekö innottajana taannoinen veluuriprojekti, näin epäilen. Pari viikkoa jännitin automaattikorottajan viritettyäni ja eilen kaupat varmistui. Tänään hain vekottimen kotiin. On se komee! 


Kaunis kolmilankainen Singeri. Omat taitoni saumureista rajoittuu kasiluokan kässän tunnin kahden kerran kokeiluun, mutta eiköhän tässä vielä opita. Asiasta enemmän tietävät älköön kertoko, että kolmilankasella ei tee mitään, ja neljä niitä keriä pitää olla. Kuten järkkärikameran, niin tämänkin osalta luulen, että taidot rajoittaa enemmän kuin laitteen suorituskyky :) 

Samaan syssyyn raportoin viikonlopun sembaloista eli lauantainahan jälleen tiemme vei kierrätyskeskukseen. Edellisen reissun jäljiltä oli jäänyt vähän harmittamaan mehulinko (10e), jonka jätin hyllyyn kotimme tilanpuutteen takia. Tämän korvatakseni päädyimme ostamaan meille monitoimikoneen (15e), mitä myös olen vähän haikaillut. Ehdottamasti kooltaan suurempi ja ongelmallisempi löytää paikkaa rajoittuneessa keittiössämme! Voiko olla ihanampaa nimeä laitteella kuin Philips Ahkera? Laite lienee ajalta kun miehet oli miehiä ja koneet rautaa. Lyhyen haun jälkeen nykylaitteita kutsutaan esim näillä nimillä:
  •  Masterchef Gourmet RED RUBY
  • Titanium Major
  • 6799 PRO 2000
  • KitchenAid 5 KSM 150 Psewh

Eivät minusta vedä vertoja meidän Ahkerallemme?! :)Ryhdyin Ahkeran kanssa tuumasta toimeen samantein, koska lehtikaalisatomme viimeiset herkkupalat ovat vielä odottaneet syöjäänsä. Laitoin Merry Morning -blogista jo aikaa sitten taltioimani Trooppisen smoothien työn alle.


Hieman keskenään epäilyttävän kuuloiset ainekset (banaani, lehtikaali, ananas ja maito) muokkautuvat Ahkeran käsittelyssä upean vihreäksi juomaksi. Vekotin toimi kiitettävästi ja maltan tuskin odottaa tulevia möyhennös-, vatkaus-, survous-, linkous- ja vaivausprojekteja!

Terveellisen maanantain kunniaksi join herkkujuoman ja jatkoin matkaani joogaan! Olo melkein kuin oikealla hipillä :)  Voi onni! Kiitos reseptistä! 


5 kommenttia:

Kytsätär kirjoitti...

mulla on aivan samanlainen saumuri ja ihan hyvin on palvellut. Olin perukoulussa, jossain puolivälissä kun sen sain. Yksi paha moka tuli tehtyä kun vahvistamatta jäänyt kolme lankainen saumurinsauma ratkesi äipän housuista (arvaa vaan mistä) kesken lomapäivän, useiden kymmenien kilometrien päästä kotoa, ilman vaihtovaatteita. Että sillei..

Anonyymi kirjoitti...

Muistat vaan ton kolmilankasen kanssa, ettei sillä voi ommella saumoja!!! Huolitteluun erinomainen.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Oi! Äidillä on tuollainen Ahkera. On ollut niin kauan kuin muistan ja vieläkin toimii :) .

Peppiina kirjoitti...

Kytsätär: hihi... kiva pikku ylläri!

Anonyymi: okei, pitää tutustua asiaan tarkemmin ensimmäisen projektin myötä.

Miia-Rebekka: kiva kuulla. Retro on siistiä ja mitäs hyvää toimivaa konetta vaihtamaan!

Jana kirjoitti...

hih, minulla on melkein samanlainen saumuri, mutta 4lla lankoilla:-), eli Ultralock 14 U234- n. 15 vuotta sitten ostettu Saksassa heti uutena. Minä tykkään kovasti.