maanantai 20. helmikuuta 2012

Florican tuhoamisprojekteja

Vauvaneuleskenessä on paljon klassikoiksi muotoutuneita ohjeita, joita ilokseen pääsee kokeilemaan, kun järjestemme hedelmällisille ystävilleni vauvajaisia.

Even syntymättömälle vauvalle pääsin kokeilemaan "junasukkia" ja "lentäjänlakkia". Molemmat sellaisia ohjeita, joita olin jo taas pitemmän aikaa katsellut ja odotellut sopivaa hetkeä. Yksi lapsellinen kaverini ainakin vakavasti nyökytteli lakin kohdalla, että "onpa hyvän mallinen" ja taitaa kaikki tuhannet projektit Ravelryssakin puhua lakin mallin hyvyyden puolesta. 


Malli: Vauvan sukka by Kerttu Latvala
Lanka: Novita Florica
Puikot: 3,5 pyöröt


Malli
: Aviatrix baby hat by Justine Turner
Lanka: Novita Florica
Puikot: 3,5 pyöröt

Lisäksi tein pikkuruiselle odottomaan villatakin, joka pääsi kanssani matkustamaan ihan Intiaan asti. Eli voin suositella hyvänä matkaneuleena :) Täysin aivotonta kutomista. Aina oikein -neule jotenkin tässäkin mallissa miellyttää silmää. Napeiksi hattuun ja villatakkiin löytyi puiset tähtinapit, jotka nekin olivat odottaneet täydellistä hetkeä. MalliGarter Stitch Baby Kimono by Joji Locatelli
Lanka: Novita Florica

Puikot: 3,5 pyörötTarkkasilmäiset huomasivatkin varmaan, että kaikki nämä oli tehty tyylikkäästi Novitan Florica-langasta. Langat olen saanut arviolta noin 15 vuotta sitten kummitädiltäni kässäprojekteja varten. Langoista on tehty kymmenisen vuotta sitten yksi hillitön raitapoolo. Sen jälkeen ne ovat odottaneet käyttäjäänsä ja seuraanneet minua paikasta toiseen. Nyt pikkuhiljaa alkaa näkyä pohja Floricoissani ja jäljellä on näiden jälkeen ehkä enää kahdeksan kerää. 


Muutaman Florican sain kulutettua myös alla olevaan lasten haalariin. Tätä neuletta aloitin tekemään arviolta pari vuotta sitten. Ehkä ajatuksena silloin oli tehdä tämä jollekulle tietylle lapselle, mutta se lapsi lienee jo ylikasvanut tästä. 


Toisaalta...Haalari on kirvottanut hersyviä nauruja matkan varrella, koska kooltaan se tuntuu jotenkin suunnattoman suurelta, tai lähinnä vain pitkältä :) Kiusaus olisi suuri lähteä sovittamaan sitä itselleni, mutta riski hajottaa monivuotinen projekti on liian suuri. 


Haalarissa menee hartioiden ja hihojen yli kaunis palmikko, joka alunperin innosti aloittamaan haalarin neulomisen. 


MalliMenninkäinen by Johanna Penttilä

Lanka: Novita Florica
Puikot: 3,5 pyöröt / sukkapuikot
Muuta: Huh, koville otti. Vetoketjuvaihe taisi viedä kaksivuotisesta projektista hyvinkin 8kk.

Ehkä haalari vielä löytää jonkun lapsiparan vaatekaappiin jossain vaiheessa. Jonkun pitkänhuiskean, laihan lapsen, joka ei vierasta leijonan keltaista aurinkopukua! :) 

9 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Onnistuneesti kulutetut Floricat! Erityisesti takki on ihanainen.

Kiitos tunnustuksesta :)

Peppi kirjoitti...

Mukava malli tuossa hatussa. söpöjä nämä pikkusten vaatteet..

Peppiina kirjoitti...

Pikkusten juttuja on kiva tehdä, kun ne (yleensä, lukuunottamatta haalariprojektia) valmistuu niin vikkelään.

ArualMaria kirjoitti...

Suloisia pikkuneuleita! Hattu ja takki miellyttävät erityisesti silmää. Haalarissa on tosiaan kauniit palmikot.

Marja kirjoitti...

Ihania vauvojen vermeitä!

Ja hauska on huomata, että on joku muukin, joka tuntee vetoa sovittaa lasten haalareita :D. Itse yritin sovittaa poikani 128 senttistä talvihaalaria, joka näyttää ihan valtavalta. Yhden jalan jo tungin lahkeeseen, mutta sitten otin järjen käteen ja lopetin sovittamisen, vetskarihan siinä olisi rikki mennyt uudesta haalarista.

Peppiina kirjoitti...

Kiitos ArualMaria!

Hihii: mahtavaa Marja! Tuo ehkä antaa mulla varmuuden siitä, ettei kannata edes yrittää :) Jos mielihaluja vielä ilmaantuu, niin ehkä pitäisi neuloa itsellekin! Haalarithan on nyt kuuminta hottia muotimaailmassa!

Anonyymi kirjoitti...

Etsinnässä Florica-lankaa, sellaista vanhanturkoosia, enemmän vihreää kuin sinistä. Hurahdin tilkkutyöhön ja tuo väri loppuu heti lähes kättelyssä :-0

Kiitos hurjasti avusta, jos sellaista joltain sattuisi löytymään!

Peppiina kirjoitti...

Heippa Anonyymi,
Valitettavasti mulla ei ole kuin näitä vihreitä, keltaista ja oranssia Floricaa :(
Voi surku...

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Kiitoksia kuitenkin vastauksesta: nää onkin jotain kahdeksankytluvun värejä mitä mulla on ja muita vielä riittäis, mut toi vihree loppuu ja harmittaa: työ upea :-)