lauantai 2. kesäkuuta 2012

Pinjatat kevään juhliin

Kevään askarteluprojektit ovat monessa kohtaa nivoutunut yhteen aiheeseen eli kaason rooliin parhaan ystäväni mennessä naimisiin. 

Ensin oli tietenkin polttarit ja sen jälkeen on suunniteltu häitä. Vaikka mitään normaalia isompaa häähässäkkää ei ole, niin yllättävän paljon sitä saa aikaa kulumaan ihan perusaskarteluihin ja -polttareiden suunnitteluun.

Polttarit olivat Meksiko-teemalla ja iltahämärän ohjelmaksi olin tehnyt pinjatan. Innostuin pinjatoista ystäväni suosittelemana ja toinen pinjata syntyi aiemmin keväällä kummityttöni syntymäpäiväksi. 


Tekemäni pinjatat syntyi keittämällä 10 minuuttia 10dl vettä ja 1dl vehnäjauhoja liisteriksi ja laittamalla useampi kerros sanomalehteä ilmapallon päälle. 


Ja niinkuin homma niin usein lähtee käsistä niin näin tälläkin kertaa. Palloja syntyi samalla kertaa 5 ja kerroksia niihin kaikkiin tuli ehkä muutama liikaa eli pinjatan rikkoja tarvitsee aseeksi vähintään lekan. Mies kiitteli taas kerran, kun useamman viikon keittiön pöytätilan vei nämä sanomalehtimunat. 

Viimeiseksi kerrokseksi laitoin kopiopaperia. Reiän kiinnitystä varten tein saksilla, sulloin sisään ylläripyllärit ja lopuksi koristelin munaset teemaan sopiviksi. 

Tässä ensin 6-vuotiaan kummityttöni prinsessapinjata. Prinsessat rikkimuksimalla sai palkinnoksi karkkia, tarroja ja kaikkia jänniä tyttöjen juttuja. Polttarisankari puolestaan sai muksia menemään entiset poikaystävät ja ihastukset ennen avioon astumista. Pallon sisältä löytyi erilaisia tarvikkeita tulevan avioliiton onnen ylläpitämiseen.3 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Pinjatojen teko on kyllä hauskaa :). Mulla on tosin kokemusta vasta yhdestä, joka piti tehdä liian kiireellä aikataululla (=repesi melkein ensimmäisestä iskusta). Ensikerralla sitten vähän vahvempi sanomalehtiversio.

Peppiina kirjoitti...

Hieno pinjata oli sulla syntynyt. Enemmän ehkä meksikolaisteemainen kuin minun väkäykset! Kivaa puuhaa ja sopii kaikenikäisille!

Anonyymi kirjoitti...

Voihan vitsi, olin tuossa jokin viikko sitten polttareissa, ja tuollainen eksä-pinjata olisn kyllä ollut ihan huippu! Pitää laittaa korvan taakse, oletan ettei edellinen avioon astunut ollut viimeinen lajissaan meikäläisen tuttavapiirissä.