maanantai 15. lokakuuta 2012

Välillä jotain valmistakin

Sain mahtavan haasteen Soppaa ja silmukoiden Marjalta kirjata To do-listani. Muuten olisi ehkä blogihiljaisuus kestänyt vieläkin kauemmin, mutta nyt jotenkin orientoiduin edes ajattelemaan blogia, ja vaikka listaa ei vielä ole, niin ainakin yksi postaus tässä :) Onneksi blogimaailman ystävät vähän potkivat persuuksiin :)

Kirjoittelen lisää syyshauskasta, mutta tähän väliin vihdoinkin kuvia vessastamme, joka viime keväänä (huom!) näytti tältä, mutta joka nyt on valmistumaan päin:


Projektissa oli tarkoitus köyhäillä ja kierrättää ja välttyä tekemästä rakeenteellisia muutoksia. Projekti käynnistyi tietenkin taas Kierrätyskeskuksesta.


Sieltä löytyi kopio siitä Villeroy Bochin lavuaarista (à 250€), jota olimme katsoneet rautakaupassa. Maksoimme siitä muhkeat 25€. 

Projektin isoin kompastuskivi oli mittojen mukaan tehtävät liukulasiovet, joiden takia hakkasin päätäni kehnoon asiakaspalveluun ja haluttomuuteen K-raudassa (onneksi asiakas voi äänestää jaloillaan). Lopulta onneksi tajusin kysyä eteisemme isojen liukuovien tehneeltä Lasistamo-yritykseltä, jonka jälkeen homma lähti eteenpäin. Heillä ei alunperin ollut meille sopivaa (tarpeeksi pienisyvyyksistä) rakennetta, mutta yhdessä meilaillen, soitellen ja pohtien lasistamolaiset keksivät ratkaisun. Hintakin oli ok ja mieheni asensi ovet itse. (Yhteystietoja Lasistamoon saa, jos tarvetta). Hianot tuli! 


Teemana meillä oli putket, joita emme lähteneet piilottamaan, vaan otimme Inno-Markon opit käyttöön eli niitä korostettiin rapsuttamalla kupariväri näkyviin. Kuparia tuotiin sitten vessaan valkoisen rinnalle kukkapurkkien muodossa. Jotta tyyli ei olisi liian kylmä tai tehdasmainen, niin paninpa tikuttaen pitsimattoa, jota mieheni vastusti alusta lähtien. Tämä on taas näitä kulttuuritörmäyksiä, mitä tulee eli Englannissa laitetaan kokolattiamatto, joten tällainen pikkumatto vessassa on ennenkuulumaton. :PMalli: Kauhavan Kangasaitan Juhannusruusu (en löytänyt enää netistä, mutta onneksi olin tulostanut tämän aikaa sitten käytettäväksi)
Lanka: ennenkin blogissa esitelty ylijäämämateriaali, jota olen kinunnut töistä.
Puikot: 8 virkkuukoukku (yksi meni poikki eli kertonee virkkaustiukkuudesta)
Muuta: Kiva malli! Saatanpa tehdä toisenkin.

Ikeasta ostimme lasioviin mätsäävät lasihyllyt, joissa säilyy meikit peltipurkeissa. Peltipurkkien lisäksi on mattoon mätsäävä virkattu kori isommille rojuille. 


Totesimme, että kori on ehkä kuitenkin paras vessan hyllyllä, eikä herran hattuna.
7 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Tulipa siitä hieno!
Mullakin aina välillä pullahtelee mieleen toi Markon kuolematon kommentti :D.

Mä en oo koskaan tajunnut katsastaa tuota kierrätyskeskuksen lavuaarivalikoimaa, mutta valikoimahan näytti lähes identtiseltä K-Rautaan verrattuna. Onneksi eivät ole päätyneet roskalavalle.

puikkotiikeri kirjoitti...

Voi kun teilläpäin on siisti kierrätyskeskus! Täällä paikallisessa on tavarat sikin sokin ja käytetyt vessanpytytkin pesemättöminä tarjolla... ei paljon houkuta. :(

Breezie kirjoitti...

Tulipas siitä hieno! :)

Haltiakummi kirjoitti...

Mä kun luulin että toi vika kuva oli siitä virkatusta purnukasta ja isommasta romusta ;) Tosi hyvin ootte tehneet, hyvä te! Ja kiva kontrasti tommonen romanttinen, virkattu matto aikasta modernein elementein koottuun kylppäriin. Voihan räkä kun ois oma kämppä, niin välittömästi hommaisin rahat kylppärin pintaremonttiin (sininen lattia ja persikan väriset laatat EI VAAN MITENKÄÄN oo hyvän näköset!!) ja vetäisin koko kämpän lattiat uusiksi. Ja sitten pitäis kyllä lattialistat ja muutkin listat uusia, ja siitähän tuliskin sitten jo koko kämpän pintaremontti, mutta kummiskin :))

Saisko teiltä lisää kuveja? Ja Ebbulla oon huomannut aijemmin upean graafisia ja kuitenkin värikkäitä tekstiilejä, siitäkin kodista olisi kiva nähdä lisää kuveja...

kysyy muuten toi "todista ettet ole robotti" hauskaa yhdistelmää; kloovi 48 :D

Peppiina kirjoitti...

Kiitos kommenteista :) Kiva jakaa onnistunut projekti kamujen kanssa.

Marko on legenda!
Espoon kierrätyskeskusta ei voi kyllä kuin kehua. Oikea aarreaitta :)

Haltiakummin tuskaa ymmärrän; tämä on meidän eka oma koti ja kyllä sitä puunataan. Ehkä sun pitää ottaa Inno-Markon oppi tähän persikka-sinisen yhdistämiseen :)

Vähän jo ihmettelit, että kloovi-robotteja, mutta se ties, kuka sie kirjotteleen :))

Ciacy kirjoitti...

Vahingossa tàmàn blogin lòysin. Tosi kivan oloinen, taidanpa tulla toistekin :D

Peppiina kirjoitti...

Ciacy: pitääkin tulla myös vastavierailulle! :)