tiistai 29. tammikuuta 2013

Pakkasia odotellessa

Tässä se nyt on. Syksyn suur-projekti, jonka sain viimeisten vitkutteluiden jälkeen valmiiksi. Vaihtelevalla innokkuudella tein tätä pitkin syksyä ajatellen, että jouluna saisin villatakin ensimmäistä kertaa päälle. Eihän se ihan niin mennyt, mutta pääasia, että valmista tuli. 


Ihastuin tähän Rowanin syksy/talvi 2012 lehden malliin, koska siinä oli niin kauniit värit ja kuviot. En ole aikaisemmin tehnyt näin paljon kirjoneuletta kerralla. Täytyy kyllä sanoa, että yllättävän hyvin ja kivuttomasti se kuitenkin meni. Lankojen päättely meni myös sujuvasti. Tosin tein sitä pitkin työtä, kun kaipasin vaihtelua kutomiselle.

Tein hihoista reilusti pidemmät mitä mallissa oli. Ehkä jopa sentin pari liiankin pitkät, kun näin jälkikäteen ajattelee (ja sovittelee). Lisäksi tein selkä- ja etuosista myös muutaman sentin pidemmät, mutta niitä olisi saanut tehdä vieläkin pidemmäksi. Aika lyhyt tuo takki on nimittäin vieläkin. Ehkä pitää vielä yrittää vähän venytellä sitä. Jos joku siis innostuu tämän tekemään, suosittelen, että tekemään pituutta lisää.

On toinenkin asia, jossa tein virheen. Tai no, asian, jonka tekisin erilailla on se, että tekisin etu- ja takaosan ehdottomasti yhtenäisenä kappaleena. En tajua, miksi en ajatellut asiaa sen kummemmin. Tai miksi ihmeessä ohjeissa ei suosita yhden kappaleen tekotapaa. Alaosassa ei nimittäin ole edes mitään kavennuksia, joten senkin takia se olisi fiksuinta. 


Lanka: Rowan Felted Tweer DK
Puikot: 2,75 ja 3,25
Muuta: Johan oli villatakki!

Eri värejä villatakissa on 13 kappaletta. Kokonaisuus on mielestäni kyllä tosi kaunis. Lankaa jäi aika paljon jäljelle, joten jotain kivaa niistä voisi vielä keksiä. 
Itse takkia kohtaan on kyllä vielä toistaiseksi hieman ristiriitaiset fiilikset. Hieman meni lopussa hermo viimeistelyyn. Varsinkin etuosan tukikaistaleet oli vaikea saada onnistumaan nätiksi. Kunnon höyrytys toi kyllä hieman apua ja nyt kaistaleet eivät näy rumasti ja ne eivät ole niin paksut.


Loppuun vielä kuva neulojasta, joka on äärimmäisen onnellinen ja innostunut, että takki on valmis! :) Ja kiitos Peppiinalle kuvausavusta!


19 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Onpas hieno ja upean värinen neuletakki!

Tui kirjoitti...

Upea!

Tiina kirjoitti...

Huh, mikä työmäärä! Upea siitä tuli, kertakaikkiaan!

Inkeri kirjoitti...

Upea takki

Nipsu kirjoitti...

Mieletöän kaunis takki!! Ihanat värit ja sopii sinun väreihisi upeasti. Tekisi itsekin mieli koittaa moista, mutta valmistumisessa saattaisi mennä useampi vuosi... :)

Anonyymi kirjoitti...

Takissa on upeat värit. Nostan näkymätöntä hattuani taas kerran kärsivällisyydestä ja taidosta!

Kaapo kirjoitti...

Tarttee olla insinööri, että kykenee näin mahtavaan suoritukseen.

Emma kirjoitti...

Huh mikä urakka ja mahtava takki!

Hepuli kirjoitti...

Onpa upea! Lievästi on ollu tossa hommaa!!! Respect!

Nasti kirjoitti...

No Wau! Onnittelut urakoinnista, joka oli taatusti sen arvoista!

Nasti kirjoitti...

No Wau! Onnittelut urakoinnista, joka oli taatusti sen arvoista!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Loistotakki! Värit opvat upeat ja fiiliksesi hyvä noin suuren projektin jälkeen :) Samoja mallineuleita käyttäen voisi hyvin tehdä jämälangoista "tuubihuivin", lapaset, pipon jne.

Heidi kirjoitti...

Oi miten hieno! Ihana!

Ebbu kirjoitti...

Hih, kiitos paljon kaikille kommenteista! :) Nyt on kyllä tosi hyvä fiilis koko hommasta.

Tekstissä taitaa vilistä kirjoitusvirheitä jonkun verran. Koittakaa kestää, eilisessä huumassa taisi jäädä oikoluku hieman kesken.. :)

Mari Takkinen kirjoitti...

Apuva! Miten ihmeessä olet selvinnyt noin monen värin kanssa neulomisesta!? Itselläni kun menee hermot jo 4värin kanssa kun tuntuu, että langat ovat jatkuvasti solmussa ja kierteillä.. Mutta on tuo kyllä hieno! :) Jospa itsekin joskus uskaltaisi moisen aloittaa...

AnniKainen kirjoitti...

Voi ihme miten kaunis villatakki. Hatunnosto onnelliselle neulojalle :)

Mari Takkinen kirjoitti...

Vielä tulin kertomaan, että sinulle on tunnustus blogissani, pyörähdäpä kurkkaamassa! :)

Pitko kirjoitti...

Vähänkö ihana takki! Onnea voittajalle. :))

Usimarjaana kirjoitti...

No OOOOOOHHH!!!