torstai 7. marraskuuta 2013

Talvi saa tulla

Kesäkuun lopussa esittelin blogissa neljä ankkaa. Tänään ankkoja on tuplamäärä ja ovatpa vielä saaneet taustakseen valkoisen. Minä olin saada hermoromahduksen ja blogikin oli kuolla koko projektiin. En tiedä, voiko romahdusta laittaa kaikkea ankkapeiton syyksi, mutta enpä naismuistiin muista moista tehneeni taas. Pitäisi varmaan käydä tarkemmin blogimuistiinpanoja läpi.


Ihan symppishän peitto on, mutta perfektionistinä harmittaa, että edelleenkään se ei ole täysin suorakulmainen, vaan vähän lerppa ja kahdelle sivulle pitäisi tehdä lisäkolmiot. Vaan kun lopussa on sekä lanka, hermot ja aika. Peiton tuleva käyttäjä on laskelmoitu saapuvaksi kahden viikon sisällä, niin nyt on vain annettava ankkojen olla ja kiiruulla tehtävä muita kylmän talven kutomuksia uudelle tulokaspololle. 


Ohje on harvinaisen selvä ja osin jopa nautin ankkojen tekemisestä, mutta liekö se sitten se virkkaus, mikä tässä tökki. Ravelrystä olin ihastellut muiden tekeleitä, mutta omaan tuntuu vaikea olla tyytyväinen. 

Malli: Freeform Crochet Blanket by Kirsti Hallamaa
Lanka: Ankat tein Seiska Veikasta, josta riittää jämiä. Valkoinen oli kiharaista jämä-Nallea kaksinkertaisena. Tämän käyttö voi olla osasyy projektin nahkeuteen. 
Paino: 535g

Kaikkea pientä valmistautumista on pitänyt tehdä kotona muutenkin ankkojen kustannuksella eli onhan tässä ollut kaikkea järjestäytymistä, mitä lapsen tuleminen tuo tullessaan. Sisustamisen lasten huoneessa olen hoitanut räsymattoteemaan turvaten. 


Käsityöläisenä tietenkin tarkoituksen on yrittää käyttää kestovaippoja ja hahtuvahousuja olen tehnyt ja lanoliinikäsitellyt. Koska oma käsitys vauvojen koosta on edelleen hakusessa, niin lääkkeenä tähän olen tehnyt villapöpäohjeesta kaikki koot.


Malli: Villapöpät by Meri Markus
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuvalanka, beiget ovat samaista Viron villaa, mitä käytin Maija-paitaanikin.

Ja vieläpä kerkesin tekemään junasukatkin talvi-bebelle ja nyt jos vielä ehtisi tumput tehdä junasukkatekniikalla, niin sitten voin jäädä vain odottamaan h-hetkeä! 

MalliJunasukat by Kerttu Latvala
Lanka: Schachenmayr nomotta Extra Merino Premium
Puikot: 3 sukkapuikot
Paino: 47g

9 kommenttia:

morso kirjoitti...

Ihanat ankat. Mulla olis varmaan jäänyt kesken koko peitto. varm,aa on, että käyttäjä ei kommentoi muotoseikkoja vaan välittää vaan siitä, että on lämmin, ja jossain vaiheessa varmaan värikkäistä ankoista. :) Onnea viimemetreille ja sitten runsasti uuteen elämänvaiheeseen uuden tulokkaan kanssa!

Reptile kirjoitti...

On kyllä mahtava ankka peitto, erittäin suloinen :)

Maikki kirjoitti...

Ihania vauvaneuleita! mulla täällä melkein samanmoiset touhut meneillään, itsellänikin laskettu aika reilun viikon kuluttua, ja vielä paljon vauvaneulomuksia kesken. Eilen otin minäkin kuvat juuri valmistuneesta peitosta, siitä bloggailen aivan lähiaikoina.

Tsemppiä viimeisiin odotuspäiviin :)

Haltiakummi kirjoitti...

Aivan ihaneja ovat nuo ankat!! Ja siis tuo räsymattohan on ihan mahtavaa lastenhuoneeseen, pitääkin siukullekin linkata tämä sun postaus :)

Pikaista odotusta maailman paras Peppiina, jännityksellä ja suurella ilolla odotan teidänkin kultamuiskua saapuvaksi! <3

Elli ja Aura kirjoitti...

Onnea <3 Ja tuo ankkapeittohan on ihan paras noin! Ankatkin ovat hassunhauskoja, joten ei kai reunat voi olla liian suoria? Paras villahousuohje oli muuten Vanilla (löytyy ravelrystä). Siinä oli selässä neulottu lyhennettyjä kierroksia, eli ei loppunut selästä kesken, kuten monet muut mallit.
Elli

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea ja tsemppiä loppuodotukseen!!! :) lueskelen aina välillä teidän blogia :) on muuten söpö peitto! :)
t. Outi-serkku

Peppiina kirjoitti...

Kiitos kommenteista kaikille :) Täällä edelleen odotellaan peiton käytön aloittamista.

Kaikille pitkähermoisille suosittelen peiton ottamista työn alle!

Käynpä katsomassa vielä Vanilla-pöksytkin, niin olisi sitten vähän eri mallisia pojalle.

Tia kirjoitti...

Sun blogi on tosi kiva ja ihana tuo ankkapeitto :) Liityin lukijaksi, ja ajattelin linkittää oman blogini myös. Oma blogini on sisustuspainotteinen, ja oon suunnittelemassa omaa sisustusmallistoo, josta kirjottelen sinne välillä. JA siellä on myös arvonta nyt käynnissä!

http://bytiahenriikka.blogspot.fi

Anonyymi kirjoitti...

Tuo peitto on ihana !