torstai 4. helmikuuta 2016

Parin vuoden pipoprojekti?

Kaksi vuotta siinä sitten meni, kun blogi taukoili. Suorastaan huvittavaa, että viimeiseksi tekstiksi on jäänyt vauvapeittopostaus! Sen voi lukea kahdella tavalla, joko että oli niin kamala projekti, että ei ole koskenut lankoihin sen jälkeen tai niin, että vauvailu vei mennessään :D

Ebbu alunperin alkoi jutella, että pitäisikö taas alkaa bloggaileen ja itse heräsin tilanteeseen siten, että mun, siis vanhan käsityökonnan, lapsilla ei ole edes omatekemiä pipoja päässä. Pipoja siis vääntämään ja siinä yhteydessä sitten blogi-intokin alkoi nostaa päätään.

Katsotaan, mitä tästä tulee. Löytääkö kukaan enää meidän blogiin? Millaisiin taidonnäytteisiin sitä taipuu kahden pienen pojan viedessä lähes kaiken vapaa-ajan (vapaa-aika?!??!)

Itse huomaan olevani myös ihan ulkona koko scenestä! Mikä on tämänhetken kuumin lanka tai neulemalli? Missä kaikki neulojat kokoontuu (netissä)? Jne. Facebookissa seuraan muutamia ompeluryhmiä, mutta vastaavia neuleryhmiä en ole oikein löytänyt. Ehkäpä neulojat ovat edelleen Ravelryssä, mutta itsellä ei aika riitä vielä yhteen some-kanavaan. Kertokaapa vinkkejä, missä kaikki coolit neulojat jakavat ajatuksiaan? :)


Yksi syy blogihiljaisuuteen.

Tavoitteena nostaa siis blogi taas jaloilleen. Aihepiirit varmaan edelleen hyvin samanlaisia; käsillä tekemistä sohvalla, puutarhassa, keittiössä ja kodin diy-projekteja. Mitään isoa villapaitaprojektia en osaa kuvitella aloittavani juuri nyt, mutta pienempiä töitä. Järkkärikameraa tuskin ehtii ottaa avuksi, joten kuvailun taso voi laskea ja mallitkin voivat olla vähän liikkuvaa sorttia.

Kiukun kautta tämä ensimmäinen virallinen blogiprojekti lähti. (Jotainhan olen tehnyt parin vuoden aikana, mutta niiden dokumentointi on pitkälti jäänyt, ehkä Ravelryyn pääkohdat tullut tallennettua). Vaikka ihana kummitätini on ollut varaneulojana ja tehnyt kauniita toiveitani vastaavia pipoja pojille, ettei ole pelkästään kaupan pipoihin tarvinut luottaa, niin tämä on jäytänyt minua (suutarin lapsilla ei ole kenkiä).

Aloin tehdä hattua talven kylmille ja tuulille, koska olemassa olevissa kummitädin tekemissä hatuissa oli pyytämäni isot tupsut ja huppu ei oikein mahtunut päälle. Tämän piti siis olla sekä lämmin että huppuun mahtuva malli. Minusta lapsien neliöhatut ovat erityisen söpöjä, joten sellainen korvaläpillä valikoitui malliksi. En tähän hätään löytänyt valmista ohjetta, joten tein omasta päästä.

Ainaoikeaa, sileää ja i-cord-solmimisnarut. 
Ei varsinaisesti mitään rakettitiedettä.

Lankaahan minulla on varastoissa niin paljon, että tuskin tarvii kauppoihin mennä moneen vuoteen. Koska ensimmäisen lapsen aikaan vielä ostin lankoja vanhasta tottumuksesta, vaikka vähemmän enää mitään tein. Tähänkin projektiin langat siis hobbyroomin varastolaatikoista.

Pikkuherra Sudenpentu alkaa olla minäitte-vaiheessa ja ei suinkaan suostu pyydettäessä sovittamaan hattua (mikä ei helpota välisovituksia). Korkeintaan, jos uhkailee laittavansa hatun pikkuveljen päähän, niin silloin saattaa innostua. Nyt tämä reilu parivuotias on myös alkanut innostua pukemisesta, joten näissä (tärähtäneissä) kuvissa hän riemuitsee, kun sai itse laitettua hatun päähän. Jes, josko mun pian ei ulos lähdettäessä tarvis pukea kuin yksi pikkumies!
Vähän vielä koordinaation kanssa harjoittelemista :) 

Viime aikojen pipoihin olen laittanut aina lisäksi vuoren. Ulkoilemme lapsiperheiden tapaan paljon ja lämpimät vaatteet on onnistuneen ulkoilun a ja o. Tähän kyselisinkin vinkkejä muilta eli mitä vuorimateriaalia suositte pipoissa? Kun tekee villahatun, niin tuntuu vähän tyhmältä laittaa sinne fleece- tai trikoovuori! Toki lapsilla on talvella usein lisäksi (villainen) kypärämyssy, mutta villa itsessäänhän olisi lämpimämpi kuin nuo käyttämäni vuoret. Tähän pipoon pilkoin tuultapitämään yhden vanhan trikoopaitani. Lisäksi tämä ehkä olisi lapselle ilman vuorta vähän turhan pistelevä, joten vuori siksikin hyvä.
Jes! Mitä nyt sauma vielä edessä :) 

Toivottavasti tästä nyt pikkuhiljaa alkaa blogielämä aktivoitua. Ilmoitelkaa, jos eksytte tänne, niin lisäilen myös muiden blogeja lukulistoille. Blogeja jaksoin lukea esikoisen ensimmäiset puoli vuotta, mutta sitten sekin jäin. Tämänkin harrastuksen voisi aktivoida ja puistossa seistessä lueskella joskus blogejakin. Nyt olen neulehimoja hillinnyt Pinterestissä katselemalla ja laittamalla muistiin malleja, mitä pitäisi kokeilla. Myös Pinterest-profiileja saa laittaa jakoon kommentteihin! :)

Tadaa! Tässä kohtaa aina kehun, kuinka komea poika meillä on :D 

Malli: Oma, Ravelryssa yksityiskohtaisempaa tietoa
Lanka: Viking of Norway Baby Ull ja joku ohut epämääräinen kirppisangoralanka
Paino: 69g

3 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Kyllä täällä vielä lukijoita löytyy. Tervetuloa takaisin! :-)

Maikki kirjoitti...

Kyllä täällä vielä lukijoita löytyy. Tervetuloa takaisin! :-)

Peppiina kirjoitti...

Ah, kiva kuulla, Maikki! :)
Kävinpä vastavierailulla ja nyt olet myös feedissäni :)