sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Mikä uusiokäytöksi sateenvarjoille?

Tiesin jo ulos lähtiessäni, että tästä tulisi viimeinen yhteinen reissumme ei-niin-kovin-kauaa palvelleen sateenvarjoni kanssa. Surullista, mutta ainakin viimeinen reissumme oli arvokas, sillä kävimme äänestämässä kunnallisvaaleissa. Ilkeä tuuli ja piiskaava sade riepottelivat niin armottomasti vanhaa ystävääni.

Olenkin miettinyt tässä useamman viikon ajan, että mikä olisi hyvä tapa uusiokäyttää sateenvarjoja. Niitä kun menee mäsäksi säännöllisin väliajoin ja aivan liian usein. Kamalaa materiaalintuhlausta. Lisäksi olen pohtinut, pitäisikö kerrankin panostaa parempaan, kalliimpaan sateenvarjoon. Onko kenellekään kokemuksia kalliiden sateenvarjojen kestävyydestä? Ongelma tietenkin kalliissa varjossa on se, että varjoja myös häviää tasaiseen tahtiin ja kalliin varjon hukkaaminen voisi harmittaa. Sateenvarjoihin tuntuu pätevän muutama ikävä sääntö:
- Mitä rumempi varjo, sitä varmemmin sitä EI hukkaa.
- Mitä rumempi varjo, sitä kestävämpi se on.

Näistä esimerkkinä on ikuisuuden minulla ollut Playmobil-sateenvarjo, joka ei suuremmastakaan myrskystä ole moksiskaan. Onnistun myös aina mitä kummallisemmissakin tilanteissa muistamaan sateenvarjon mukaani lähtiessäni; ravinteelissa pöydän alta, narikasta, junan penkin alta, jne. Olisikohan tähän sateenvarjo-ongelmaan ratkaisu, että ostaisi semi-kalliin, mutta todella ruman sateenvarjon? -kestäisi ja ei häviäisi.


Tässä vielä surullinen musta halpissateenvarjo ennen kuin olen pilkkonut sen osiin ja alkanut ideoimaan jatkokäyttökohteita sille. Eikö olekin surullinen? ....mutta hänestä kuullaan vielä!

EDIT. Vielä lisäkuvituksena juttuun kuvatus Playmobilesta. On se vaan ruma. Toisaalta kuvasta kun sitä katsoo, niin se näyttää aikas piristävältä syksyn pimeydessä.

2 kommenttia:

Ebbu kirjoitti...

Ohhoh! Kylläpäs Helsingissä on ollut kova myräkkä (kuvasta päätellen). Tampereella pärjäsi pelkällä Goretex-takilla, kun käytiin äsken äänestämässä. Mutta Goretex:hän on aina Goretex.. ;D

Peppiina kirjoitti...

Kaihan teillä oli samanlaiset Goretexit päällä? ja sauvat?!
Hitto, myräkkä on niin kova, että melkein hajos jopa Playmobil! argh.

Naapuritalosta meinas irrota katto:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tuuli+alkaa+heiket%C3%A4+kaikkialla+Suomessa/1135240535581