keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Kevät, täältä tullaan!

Aikaisemmin olenkin jo mainostellut kuinka Kiri-huivini on nähnyt päivänvalon. Kirjaimellisesti. Sain sen valmiiks jo vähän aikaa sitten (suhteellinen määritelmä taas), mutta halusin ottaa kuvat auringonvalossa, jotta huivin kesäinen fiilis pääsisi oikeuksiinsa.Aloitin homman pyöröpuikoilla nro 5 (Novitat) mutta nopeasti tulin siihen tulokseen, että en kestä tehdä sitä loppuun asti niin, joten vaihdoin bambupyöröihin, kokoon 4. Se oli huomattavasti mukavampaa, sillä vitospuikot olivat vaan niin kömpelön ja liian ison tuntuiset. Alkuperäisessä ohjeessa on muistaakseni 4,5 ja lankana Rowanin Kidsilk Haze. Mielestäni myös Dropsin Kid Silk toimi lankana erittäin hyvin.Lankaa kului noin 60g eli vajaa 3 kerää. Huivin mitoiksi tuli loppujen lopuksi 192cm x 83cm. Ohjeessa oli tehty 12 toistokertaa ohjeen kakkostaulukosta, mutta itse tein vain 11. Ja se oli mieleeni, sillä huivista tuli kuitenkin melko iso. Ohjeessa oli hyvin peloteltu siitä, kuinka viimeiset toistokerrat kuluttavat suuren määrän lankaa ja kuinka riskejä ei kannata ottaa :) hehe. No, "pelottelu" tehosi minuun ja en sitten ottanut riskiä, vaan tyydyin 11 toistoon.

Malli: Polly Outwhite Kiri-huivi (Ravelry)
Lanka: Drops Kid Silk, noin 60g
Puikot: 4 bambut
Muuta: Bambut olivat paremmat Dropsin Kid Silk kanssa, sillä niin ohuen langan kanssa Novitat olivat huippuliukkaat ja kömpelöt. Bambuilla homma toimi :)Ylhäällä oleva kuva on hieman epäonnistunut. Mutta oli pakko laittaa se tänne, sillä auringon valo tulvii siinä niin ihanasti. Ei ole montaa kuukauttaa enää kesään!Huivista ei ole vielä kuvaa tositoimissa, eli hartioilla. Mutta kevään edetessä veikkaisin, että huivi todellakin pääsee kunnon tositoimiin. Ehdoton käyttövaate.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaude! Haluu kans!!

-Sartsa

PS. Pitäsköhän mun rekisteröityä tänne, ettei tarttis anonyyminä kirjoitella..

Anonyymi kirjoitti...

Ihana! Kerrassaan komea :) Kannatti myös odottaa valoa kuvaukseen.

KAL-huivista intoutuneena olenkin miettinyt mitä sen jälkeen mutta tässähän tuli heti kuin vastausta tarjottimella. Ja vieläpä ilmainen ohje ja neuvosta vaari, että ei ole pakko tehdä noin valtaisaa kuin mitä mallin kuvat. Helpoin ja kivoin osuus jäljellä eli langan osto :)

Peppiina kirjoitti...

Upea höyhenmaisen kevyt huivi!!

Aika samoilla linjoilla jatkan tästä jonkin ajan kuluttua.

Ebbu kirjoitti...

Sartsa: Perustat kuule oman blogin, niin ei tarvi anonyyminä olla :)

Piisku: Juuh, kyllä se langan osto on paras vaihe. Mulla sormet syyhyää vielä toiseen huiviin. Pitänee siis pistäytyä Ravelryssä etsimässä inspiraatioo :)

Peppiina: Ei kai oo ensimmäinen tai viimenenkään kerta, kun ollaan samoilla linjoilla, heheh.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno huivi!
Vai ollaan siellä jo kevättunnelmissa. Kevät ottaa vielä takapakkia ainakin seuraavassa lähetyksessä. Joten ensi viikolla postia odotettavissa...

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi! Millainen tuo Dropsin Kid-silk oli neuloa?