perjantai 13. helmikuuta 2009

Salonkikelpoiset villasukat

Nämä töppöset kuuluvat sarjaan kasa musta lankaa ja kivat napit. Tongin joululomalla äitini nappivarastoja ja sieltä sain käsiini nämä hopean sävyiset koristeelliset pikkunapit. Tietääkseni ne ovat kuuluneet joskus siniseen norjalaisvillatakkiin. Kierrätys kunniaan ja nyt ne saavat uuden elämän.Olen tietyllä tapaa noviisi neuloja, sillä nämä ovat ensimmäiset sukat, jotka olen aloittanut ”väärästä päästä” eli varpaista. Itse asiassa, näin vähäisellä kokemuksella, voin sanoa, että se oli mukavampaa! Kyseessä saattaa myös olla uutuuden viehätys. Kerron tilannekatsauksen aiheesta sitten seuraavien sukkien jälkeen.

Malli: oma, mutta esim. Ullassa on ohje varpaista aloitettuihin sukkiin
Lanka: Seiska Veikka tai jotain mitä kaapista löytyy
Puikot: 3
Muuta: Virkkasin reunat vielä kiinteillä silmukoilla, jotta sukista tuli tarpeeksi jämäkät. Sillä ilman reunusta niistä olisi tullut todella löysät ja näissä se ei ollut ideana.

Malli oli oma, mutta samantyyppisiä töppösiä on netti pullollaan. Itse sain apua aina yhtä kätevästä Ullasta. Tein itse asiassa alun täsmälleen samalla lailla mitä ohjeessa. Varpaiden peityttyä päättelin päältä muutamia silmukoita, muistaakseni 10 silmukkaa yhteensä. (3 ja 3, 2 ja 2) Vähempikin olisi riittänyt, sillä reunat käpristyivät vähän liikaakin ja aukosta tuli vähän liian iso. Mutta virkkuureuna sai onneksi reunoihin ryhtiä ja eikä tarvinnut purkaa. Mutta jos aloittaisin koko homman alusta, aloittaisin aukon tekemisen aikaisemmin, jotta balleriinamaisuus säilyisi paremmin. Nyt ne ovat vähän kanoottimaiset :)

Mukavaa viikonloppua kaikille! Ja varovasti sitten tänään, onhan perjantai 13. päivä! ;)

5 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Kivat tossut! Minä oon niin ihastunut tuohon varpaista aloitettavaan sukkaan, että yritän muokata kaikki ohjeet niin päin. Se kun mahdollistaa langan menekin arvioimisen. En pidä niistä nöttösistä, mitä jää yleensä jäljelle, tai sitten jos lanka loppuu kesken eikä sitä enää saa. Kun tekee varpaista, langan saa just sopivasti riittämään.

Peppiina kirjoitti...

Tosi suloiset balleriinat! Kanoottimaisuus kaukana näistä!

Mukavaa viikonloppua Tampereen suunnalle ja haleja huomisen ystävänpäivän kunniaksi!

sparraaja kirjoitti...

Napit kuuluivat sinivalkoiseen norjalaisvillatakkiin. Tätini kutoi sen aikanaan ja sain sen joululahjapaketista v. 1967. Takki kului käytössä kymmeniä vuosia, kunnes kyynärpäihin tullut pieni reikä paisui niin suureksi, että sitä oli vaikea parsia enää kokooon. Silloin jouduin luopumaan takista, mutta päätin ottaa kauniit napit talteen. Valitettavasti upeasta takista ei ole jäänyt todistusaineistoa valokuvan muodossa jälkipolville. Oli kaunis ja LÄMMIN takki. Hyvä kun napit ovat löytäneet uuden paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Todella suloiset tossut ja erittäin hyvin onnistuneet! Ystävänpäivä pääsi jälleen yllättämään, joten ihan näin sähköisesti toivottelen HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!!!

navettakissa kirjoitti...

Siis aivan ihanat tossut!!! Mii laik.