keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Kevään merkkejä, vai onko?

Lämpimät kelit ovat hellineet Tampereella lähipäivinä. Ulkona voi käppäillä melkein jo ilman takkia ja pipoa, joten ollaan jo lähellä kesää. Mutta mitä tekee Ebbu?! Neuloo lämpimiä VILLASUKKIA! Loogista, vai kuinka? Olisiko se kuitenkin sitä kuuluisaa naisen logiikkaa, hulluutta vai typeryyttä? Tiedä häntä, mutta näin on päässyt käymään. Ne vaan ovat niin kauniit! (Pointtina vaan siis se, että voisihan sitä kait jotain kesäisempääkin neuloa.)Viikossa viherpeukaloksi (tosiasiassa kuukausissa) rojekti on ottanut tulta alleen. Huhtikuun alussa aloimme Dissaajan kanssa yrittiviljelijöiksi. En ollut kovinkaan luottavainen yrttien (korianteri, basilika, tilli, maustemeirami ja ryytisalvia) suhteen, sillä keittiömme olosuhteet eivät ole parhaimmat mahdolliset. Lähinnä ruukkujen pienuus ja valon riittävyys arvelutti. Mutta tällä hetkellä yritit näyttävät kohtuu hyvinvoivilta. Alkuun pidimme ruukkuja pohjoispuolen ikkunalla, kunnes siirsin ne eteläpuolelle. Eteläaurinko oli kuitenkin liian polttava, sillä ne nuukahtivat melko helposti, joten siirsin ne takaisin pohjoisikkunalle. Tällä hetkellä yrtit ovat siinä vaiheessa, että ulkonäön perusteella niistä pystyy jo arvaamaan mikä kasvi on kyseessä! Jiiihaa! Jännityksellä seuraan, koska saamme ensimmäistä kertaa tehdä korianterisalsaa tai TILLILIHAA!


Etualalla basilika

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää yrtit! Ja sukkienkin kuosi on kaunis :). Iloista Wappua ystäväiseni!

-Sartsa

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti tästä kesästä tulee niin lämmin kuitenkin, että villasukille ei ole kauheasti tarvetta ;D Viime kesän kalseutta en välittäisi kokea enää uudelleen...

Basilika on ainakin melkoisen juoppo kasvi, kun se kasvaa isommaksi. Sitä saa olla jatkuvasti kastelemassa. Kasvatin pari vuotta sitten basilikaa ja olipa aika hienoa tehdä siitä itselle pestoa.

SNY kirjoitti...

Toukokuu on jo alkanut...Joko jännittää?