maanantai 6. huhtikuuta 2009

Viherpeukalona

Eilen loppui blogimme arvonta, joka oli käynnissä viime viikolla. Olipa mukava lukea kommenttejanne kesästä, aika samantyylisiä odotuksia itsellänikin on. Ja kyllä olen kateellinen niille kaikille, joilla on ihan virallista kesälomaa kesällä. No, joskus tulevaisuudessa sitten.

Suoritin arvonnan netin arvontageneraattorin avulla 24 osallistujan kesken. Ja onni oli tällä kertaa Evan puollella. Lisäksi lupasimme ilahduttaa sitä henkilöä, joka bongaa 10000. latauksen blogissamme. Lähimmäksi pääsi Lettu! Jos vielä laittaisitte sähköpostilla osoitteenne tuohon sivupalkissa olevaan sähköpostiin, niin saamme paketit eteenpäin.***

Viimeistään huhtikuussa tulee ajankohtaiseksi kukkamultien vaihto ja taimien istuttaminen. Jos ajankohtaa ei muista, viimeistään vapaavalintojen ja muiden markettien multa- ja kukkaruukkumyynnistä voi päätellä sen ajan olevan käsillä. Itse en ole mikään erikoinen viherpeukalo ja kukkien kastelu voi olla välillä hieman heikoilla kantimilla.
Tänä keväänä kuitenkin päätin yrittää kasvattaa oman pikku yrttitarhan. Koska omaa pihaa ei ole ja parveketilat ovat hieman huonot, piti tyytyä tällaiseen pieneen keittiötarhaan. Koska olosuhteet ovat hieman haasteelliset ja puutteelliset, vain tietyt lajikkeet olivat vaihtoehtoina. Ostin siis basilikan, salvian, timjamin, meiramin ja korianterin siemeniä. Ohjeissa sanottiin, että ruukkujen tulisi olla riittävän suuria, joten ostin ruukkuja, jotka ovat 15 cm. Vähän kyllä epäilyttää, että onko se riittävästi.Korianteri tuskin tulee menestymään, sillä se ilmeisesti on hieman vaativampi kasvi. Mutta ajattelin yrittää, sillä korianteri on yksi suosikkiyrttini ja sitä voi laittaa moneen ruokaan. Salviaa ja meiramia sitten vähän harvemmin…hhihihih.

Vaihdoin myös tavallisten huonekasvien mullat. Ja yhteen oli jo kukka puhjennut! Jeejee, en ole täysin epäonnistunut kasvatuksessa! :)


4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Olen kertakaikkiaan väärässä aikataulussa - eli vaihdan nykyisin kukkien mullat vasta touko-kesäkuussa, koska silloin sen voi tehdä takapihalla. Ajatuskin homman hoitamisesta sisätiloissa (vaikka edes kylppärissä ja noista riiviökateistä.... Vois olla koko talon jok'ikinen nurkka täynnä multaa...

SNY kirjoitti...

Myös minä vaihdan mullan vasta takapihalla, kun on lämmin ja aurinko paistaa. Mulla kukkii sama kukka yhdellä vaaleanpunaisella kukalla. Mun kukkani taitaa tykätä tyylistä liian kuiva-liian märkä.
Jokohan huomenna postilaatikko kolisis ;o)

Ebbu kirjoitti...

Villasukka: Onhan se aika sottasta hommaa, vaikka kuinka yritän suojata lattiat sanomalehdillä. *Kateellisena takapihallisille* :)

Sny: Oon myös aika mestari tuossa liian kuiva-liian märkä -yhtälössä, heheh.
Jännityksellä huomista odotellen siis ;)

puikkotiikeri kirjoitti...

Laitoin sähköpostia. :)
Tuollainen oma yrtti-ikkunalauta olis kyllä kiva, pitäskö itsekin kokeilla! Vaikka tahtoo mullakin ne kasteluvälit vähän venähdellä...