maanantai 15. kesäkuuta 2009

Materiaalipula?! --> Ainakin aikapula

Kammottavaan materiaalin pulaan on jälleen tullut helpotusta merten takaa! Jokin aikaa sitten näpyttelin tilaukseni Amazonille ja viime viikolla paketti sitten lävähti vielä helposti suoraan työpöydälleni (säästyin raivostuttavalta postinhakumatkalta EI_NIIN_LÄHI_postilleni). Jälleen voi kiittää Ravelryä, josta tsekkasin kaikki toteutetut projektit ennen viimeisen enterin lyömistä ja säästin huiman summan rahaa.

Olinkin jo lähes unohtanut, mitä alunperin tilasin, mutta tässä koko komeus: Handknit Holidays,
Sock Innovation ja Runway Knits, sekä muutamia omasta mielestäni parhaita paloja.


Berta Karapetyanin Runway Knits on kirjakolmikon suosikkini, ja voisin tilata sen hypisteltyänikin kirjaa. Toteutettavien listalle voin lisätä alla olevat Seashell Shrugin ja keväisen Pariisin (Springtime in Paris), joka muutenkin on ehdoton suosikkini. (Melkein mikä vuodenaika tahansa käy)Yritysmaailman puolelta muotisanaksi noussut innovaatio on nyt myös sukankutojien huulilla (puikoilla); tilasinpa siis minäkin Cookie A:n Sock Innovation -kirjan, vaikka en mikään sukkahirmu olekaan. Nämä mallit ovat vakuuttaneet vähemmän sukkuhullunkin. Kai-meit ovat suosikkini.

Pakettia avatessani ehkä hieman yllätyin tästä viimeisestä kirjasta, jotta mikähän päähänpisto tämä oli. Eli Melanie Falickin kirja Handknit Holidays: Knitting Year-Round for Christmas, Hanukkah, and Winter Solstice (nimihirviö!) tarjoaa juuri sitä mitä lupaa eli joulu- ja hanukkaohjeita! Tokihan olen enemmän talvineuloja, joten ehkä tämä ostos sillä voidaan kuitata. Söpöt ballerinat täggäsin kirjasta suosikikseni. Ainakin kirjaa voi kiittää runsaasta valikoimasta!

Näiden lisäksi vanhana partiolaisena tilasin muutaman solmukirjan, joista sitten vaikka myöhemmin lisää.

2 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Mie oon tuota Handknit holidays -kirjaa kuolannu tosi pitkään Sugarplum pulloverin takia. Ei oikein huvita ostaa kirjaa vain yhden ohjeen takia (tai no olishan siellä Log cabin socksit myös), joten ei taia tulla hankittua.

Runway knits -kirja onki mulle ihan outo. Pitääkin käyä räveltämöstä kattomassa, että minkälaisia neuleita kyseinen kirja sisältää.

Peppiina kirjoitti...

No mutta hyvä, että löytyi nyt lisää syitä, miksi kannatti ostaa ko. kirja. Kumpainenkin malli meinaan ihan toteuttamisen arvoinen.

Runaway Knitsiä en kadu lainkaan. Kunpa olisi useammat kädet! :)