sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Lämmikkettä kylmiin iltoihin

Blogimme on pääasiassa neuleblogi ja sitä kautta lämmikettä syksyn kylmiin iltoihin saadaan villaisista tekeleistä. Tällä kertaa lämmikettä saadaan kuuman juuston, kynttilöiden ja viinin muodossa.

Kuten hopeapostauksessani mainitsinkin, Ebbu oli viikonlopun luonani kylässä. Lauantai-iltaa vietettiin hieman laajemminkin ystävien seurassa herkutellen fonduen parissa.

Fonduepataan leipäkuutioiden lisäksi dipattiin
- paprikaa
- minitomaatteja
- kukkakaalia
- kevyesti paistettuja herkkusieniä

Lisäkkeenä oli ilmakuivattua kinkkua.

Tällä kertaa kokeilimme sveitsiläistä valmisfondue-settiä, joka kyllä todettiin kehnommaksi kuin fonduen tekeminen itse. Taisi Hulluilta päiviltä ostettu setti jäädä ainokaiseksi. Fonduen seurana joimme sveitsiläistä, valkoista Edelweiss fondueviiniä. Se ei varmasti jää viimeiseksi kokeiluksi, koska viini oli kaikkien makunystyröiden mieleen.

Ja sitten annetaan juuston venyä ja paukkua:


Raikaat kasvikset sopivat hienosti raskaahkon juuston seuraan. NAM.


Jälkkäriksi oli suoraan Kölnin suklaamuseosta 99% kaakaoprosentin suklaata, jota ei muuten oltu makeudella pilattu. :)


Siskokset kuin ilvekset puhuttivat eli että olemmeko todellakin niin samannäköisiä, että puolitutut voivat erehtyä siskossa?!


2 kommenttia:

sparraaja kirjoitti...

Onhan teillä nenät ihan samanlaiset sivuprofiilia katsoessa! Mutta kyllä punaiset hiukset ja vaaleat pitäisi erottaa!!!

marianne kirjoitti...

Ei se hiusten väri, vaan määrätyt kasvonpiirteet. Minulta kysyttiin eilen ratikassa, että olenko veljeni isosisko. Eräs hänen luokkakaveri 9 vuoden ajalta, eikä ollut nähnyt meitä kumpaakaan sitten yläasteen.