torstai 2. helmikuuta 2012

Kumman söisit mieluummin?

Aina viikonlopun tullessa silmäni alkavat kiilua perjantaisushin perään. Perjantaisushi, torstaisushi, maanantaisushi, mitä näitä nyt on... Olen jälleen vähän hurahtanut.

Myös hiljan naimisiin menneen ystäväni herkkua on sushi ja tuore aviopari saikin lahjakortin herkullisen sushin pariin. Lahjakortin rinnalle tein näitä hieman mauttomampia susheja, jotta olisi jotain kättä pidempää viemisiksi. 



Malli: Sushi by Michelle M. Taylor
Lanka: jämälankoja, 7 veljestä, Florica jne
Koukku: 3
Muuta: Virkatut söpöliinit pakkasin yksinkertaiseen mustaan laatikkoon ja mukaan lähti vielä setti puikkoja. 

Espoon sushirintama on jossain määrin rajoittunut, kuten ravintolapuoli noin yleensäkin, joten eihän taas auttanut kuin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja opetella itse tekemään. Kävin Tokyokan yhden illan kurssi ja niillä opeilla on syntynyt jo aterioita niin omiin ja kuin muidenkin tarpeisiin. 



Tämän satsin voisi kuvitella olevan isommallekin porukalle, mutta ehei, minun yhden perjantaisinkkuillan iltapalahan tämä vain on! 

Kumpi kuvien sushisatseista on sinun suosikkisi ja onko mitä sushikokeilua suosittaisit minunkin kokeilemaan? 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Osuitpa arkaan kohtaan! Viimeeksi olen tainnut syödä sushia viime kesänä ja pari viikkoa olen jo potenut sushihimoa.

Minä tykkään todella paljon munakassushista eli tamago nigiristä. Seuraava on varmaan ihan vääräoppinen yhdistelmä, mutta tykkään myös makista, jossa on keskellä kurkkuviipale, majoneesia ja katkarapua. Itse olen noita joskus pyöritellyt ja testaillut.

Nam! Taidan viikonloppuna hipsiä sushiostoksille...

Minna

Tess kirjoitti...

Oi ihanaa, sushia! Pitäis itekki opetella tekemään, kun täältä ei sellaista herkkua pahemmin saa.

Peppiina kirjoitti...

Mmmm. Sain pari päivää sitten sushia, mutta johan taas tulee mmm-fiilis. Naminami.

Minna: kuulostaa hyvältä yhdistelmältä tuokin, pitääkin joskus kokeilla itsekin.

Tess: minusta ainakin alkuun tuntui vaikealta aloittaa, mutta kurssi ja eka kotikokeilu rohkaisi ja nyt syntyy helposti aina, kun himo iskee :)