maanantai 5. maaliskuuta 2012

Insinööriprojekti

Mieheni on kokenut jäävänsä paitsioon kässäprojektejien osalta
a) lahjan saajana
b) huomion keskipisteenä ollessaan
 
Pienenä lepyttelynä kuukausi sitten valmistui vielä tämän talven käyttöön kaulaliina ja pipa. Kaulaliinan hän speksasi siten, että sen pitäisi olla tuubimainen, jotta ei huimassa talvipyöräilyvauhdissakaan jäisi huivi matkan varrelle.
 
Langat hän sai itse valita ja väriksi valikoitui ihana vihreä Ingeborg Michels Multicolor -lanka. Upea elävä ja vaihtelevan paksuinen lanka.

 
Tuubihuiviksi suuresta valikoimasta löytyi Mobius-huivi, joka on insinöörien täyteisessä lähipiirissä herättänyt paljon keskustelua. Huivin valmistuttua myös mieheni työpaikalla on huomioitu sen hienous. Wikipedia määrittelee Möbiuksen nauhaksi, jolla on vain yksi pinta ja yksi reuna. Myös sen neulominen vaati erityisjärjestelyjä, joihin pääsi hienosti sisään youtubessa Cat Bordhin opastuksella.
Mobius tieteellisesti.  

Mobius luonnossa.

Malli: Easy Missoni Style Long Mobius Cowl by Haley Waxberg
Lanka: Ingeborg Michels Gernsbach Naturwolle Michels multicolour
Puikot: 5 pyöröt (liian lyhyet tähän tekniikkaan!)
 
Mobius neulotaan siis pyöröpuikoilla, tarpeeksi pitkillä sellaisilla ja siinä ei tavallisen tuubineuleen tapaan ole ollenkaan alkua tai loppua. Kierrokset syntyvät kuin huomaamatta. Silkkaa taikuutta! Tätä oli erityisen mukava tehdä.
 


Mobiuksen seuraksi tein suositun Stripey-pipon, jonka silmukkamääriä säädin rajusti. Ehkä jo niin rajusti, että alkuperäinen design alkoi hämärtyä. Lankana oli pehmeää vauvavillaa ja möykkyistä Madil Divinoa, jotta fiilis olisi samansuuntainen kuin Mobiuksessa. Koin, että Stripey-ohjeeseen ei voinut enää yhdistää lankaa, jossa väri vaihtelee ilman, että tuloksena olisi ollut sekasortoa.

Malli: Stripey by Toritot Design
Lanka: Viking of Norway Baby Ull -kaksinkertaisena ja Madil Yarns Divino
Puikot: 5 sukkikset

 
Koska pipolankani olivat paljon paljon paksummat kuin ohjeessa, silmukoitakin työssäni oli vain 4x 22kpl. Tämän vuoksi myös jouduin miettimään kuvioinnin hieman toisin kuin ohjeessa:
  
Näin tein kavennukset Stripeyhin.

Loppuun vielä herran käsitys miesmalliposeerauksesta. Aika cool :)


 
 

 

 

5 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Ihanan insinöörimäistä ajattelua ja nuo kaaviot on ihan huiput! Niin ja pipo ja huivi oikein passelin näköiset käyttäjälleen :).
t. Insinööri

Emma kirjoitti...

Tyylikkäitä miesneuleita! Möbiusta pitäis kyllä kokeilla, yritin kuvaa tutkimalla pähkäillä tuon rakennetta siinä onnistumatta :D

Ebbu kirjoitti...

Heheh, aikamoinen miesmalli!

essi kirjoitti...

Aika mainio setti :) Mä olen aina kuvitellut, että möbius on vaan huivi kierteellä, mutta todellisuus taitaa olla toinen, kenties sitten insinöörimäisempi.

Peppiina kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Jotain koukuttavaa ohjeessa oli :)

Essi: sitähän se Möbius vaan on, "huivi kierteellä", mutta alunperin neuleprojektini alussa isäni aloittama Möbius-buumi meni vähän överiksi/vitsiksi ja epäilen sen johtuvan isosta määrästä insinöörejä ympärilläni :)
Suosittelen ohjetta kaikille taustoista huolimatta :)