torstai 19. helmikuuta 2009

Slurps!

Kiri-huivini alkaa vähitellen olemaan pingottamista vaille valmis. Sen aikaa blogimme taitaa toimia ruokablogina. (Viittaan siis myös Peppiinan viimeiseen postaukseen.) Olisiko vastaava nimi vaikkapa Kiristääkö essua?! Ei oikein ole raflaava nimi, ehkä pysymme silmukkamaailmassa..

Ruokablogit ovat vaikuttaneet omiin syömisiini melkoisen paljon. Usein tulee kuolattua bloggaajien tuotoksia kieli pitkällä. Joskus kuitenkin ihmettelen kuinka paljon rahaa niihin hienoihin ja kekseliäisiin ruokiin menee. Mutta toisaalta, eihän langatkaan mitään puoli-ilmaisia ole. Suosikkiruokablogini ovat ehdottamasti Pastanjauhantaa ja Voisilmäpeliä, joka nykyään toimii maikkarin yhtenä bloggarina. Tänään esimerkiksi tein näitä ihania välipalapatukoita. En tiedä vielä miten ne onnistuivat, koska ne ovat vielä jäähtymässä. Viikonloppua suunnitelmissa on tämä suosikki kana-nuudelikeitto.

Teemme Dissaajan kanssa usein tortilloja, joten ostimme E-Baystä tällaisen tortillapuristimen. Meksikossa tämän tyyppisiä laitteita oli paljon ja ne ovat yllättävänkin käteviä. Laite siis vain puristaa taikinan ohueksi plätyksi, joten kokkailija säästyy kaulitsemiselta. Karjalanpiirakoitakin pressillä voisi luultavasti tehdä. Ja aidot torttillathan eivät ole sellaisia lautasen kokoisia, vaan pieniä, parin suupalan kokoisia plättyjä.Teimme tässä muutama päivä sitten normaalien vehnä- ja maissitortillojen sijasta ruistortilloja. Niistä tuli ihan maukkaita. Suosittelen, jos haluaa vaihtelua. Resepti on yksinkertainen, kunhan vaan sekoittaa aineet keskenään. Ruokatermistö ei ole itselleni täysin hallussa, joten en nyt sitten selitä enempää ohjeesta :) Plättyjä tarvitsee paistaa vain muutaman minuutin.

3 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
3-4 dl vettä
0,5 dl öljyä
ripaus suolaaToinen suosikki meksikolaisreseptini on tomaattisalsa. Se sopii tortillojen lisäksi myös tortilla-sipsien dippailuun. Harmi vain itse salsasta ei ole nyt kuvaa tarjolla, sillä se menee niin nopeasti parempiin suihin.

Resepti menee kuta kuinkin näin:

4 kohtuu kypsää tomaattia
1 isohko sipuli
3-5 chiliä
1 pienehkö korianteri nippu
1 lime (kuori raastetaan ja neste puristetaan myös)

Tomaatista kannattaa irroittaa kuoret laittamalla ne hetkeksi kellumaan kuumaan veteen. Lisäksi chilit voi kuumentaa aluksi pannulla, että ne hieman pehmenevät. Teemme yleensä kaksinkertaisen annoksen, sillä se on NIIIN HYVÄÄÄ! :)Nyt sitten herkuttelemaan!

3 kommenttia:

navettakissa kirjoitti...

JES! Keittiösälää!! :) Mä en ole ennen kuullutkaan tortillapuristimesta, mutta toihan on kätevä keksintö! Jos mulla ois tollanen, niin ehdottomasti kokeilisin karjalanpiirakoita! Mulla ei meinaan pulikka oo hallussa ollenkaan (rypytys kyllä, kiitos lapsuuden piirakkasulkeisten).

Salsaohje pistetään korvan taa, mun on jo jonkin aikaa tehnyt mieli omatekoista salsaa! Olen tehnyt usein salsaa tomaattimurskasta, mutta nyt tuolla ois muutama melkein ylikypsä tomaatti.. nami....

Ebbu kirjoitti...

Itse olen kyllä niin surkea karjalanpiirakkanainen, että ei ole tosikaan. Joskus ollaan kaverin kanssa pastakoneella niitä tehty ja olihan se sellasta säätöä..Rypytyksen jäljiltä mieleen tuli ihan joku muu piirakka..hahah :)

Vielä siitä salsasta, sitä kannattaa pitää kylmässä ennen syöntiä, että maut tulee vahvemmiksi. (en tiedä onko itsestäänselvyys ruokapiireissä..) Ja ripaus suolaa ja sokeria myös joukkoon (unohtu ohjeesta)

navettakissa kirjoitti...

Mäkään en ruokapiireistä tiiä, mutta kyllä mä vähän seisottelen (EIH! tosta sun muusta piirakasta tuli nyt tästä mieleen muu seisottelu.. :D) ja sokeria laitan aina kaikkeen, mihin tomaattiakin. Mun ylikypsille tomskuille tulikin muuta käyttöä, mutta palaan reseptiin, jahka taas saan kunnollisia tomaatteja!