sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Tummanpuhuvaa

Kiitos kiireisen kevään oli kasassa tunteja siihen malliin, että saatoin pitää perjantain vapaana ja pääsi viettämään alkukesän pitkää viikonloppua. Lomat on niin vasta loppukesästä, joten pitemmälle vapaa-ajalle oli tarve.

Lähdimme Epäilijän vanhempien mökille torstaiaamuna. Mukaan lähti hillittömän ruokavuoren lisäksi vuori erilaisia käsityötarpeita; langat yhteen (alpakka)villapaitaan, kaikki korutarpeeni eli yksi laatikollinen, värttinä ja kasa villaa, työläppäri jne. Aika optimistista.

Noin kahdentoista tunnin yöunien jälkeen Epäilijä ihmetteli ääneen, että miksi mökillä aina väsyttää niin paljon. Samaan hengenvetoon epäili syyksi allergiaa. Njoo, rohkenen olla eri mieltä. Mutta mitäpä mökillä muuta tekemään kuin sitä, mikä parhaalta tuntuu. Jos se on nukkuminen, niin mikäs siinä.

Torstaina oli hieman vaihtelevaa ja sen myötä saimmekin komeita ennen myrskyä -kuvia. Myttynä tunnetuksi tullut slipoveri pääsi myös kuviin.

Kuvailusessiomme alkuvaiheessa oli vaikeaa saada Herra Kuvaaja keskittymään pääasialliseen aiheeseen eli keltaiseen myttyyn. Pääosan meinaisi viedä tummanpuhuva maisema, joka kieltämättä oli aika kuvauksellinen.


Sain sentään itsenikin kuvien keskipisteeksi.


CanarySanctuaryn malli oli leppoisa kutoa. Jotenkin alussa oli vaikeuksia kaiken muun oheistoiminnan myötä keskittyä mallineuleeseen, mutta loppuajasta se meni jo hyvin ilman ohjetta. Ohje oli näpppärä, eikä siinä tullut suuremmin saumoja ja lopun päättelytöitä, joten viimeistelystressi oli pientä.


Nyt jos tekisin neuleen uudestaan, niin lisäisin varmaan yhden mallineuleen ennen pääaukkoa. Ohjeen pääaukkokohta oli puutteellinen, ainakin ensimmäisiä v-aukkoisia pääaukkojaan tekevälle, joten turvauduin iki-ihanaan Oikein, nurin -kirjaan. Kirja, josta aina lapsena ammensin neuleohjeita, koska se oli ei-niin-käsityöhullun äitimme ainoa neulekirja. :D

Keltainen väri tuntuu nyt tosi vieraalta. Alkukeväästä hyvä idea, mutta nyt mietin erinäisiä tapoja värjätä paita edes kirkuvan vihreäksi, jotta sille olisi enemmän käyttöä. Mitenköös hyvin tekokuituiselle langalle tapahtuu värjärin padassa?! Enpä keksi yhtään ystäväänikään, johon yhdistäisin hetimmiten keltaisen värin.


Malli: Sexy Vesty (Ravelry-linkki) by CanarySanctuary
Lanka: Phildar Oxygene
Kulutus: 167 g
Puikot: 4 pyörö
Muuta: Löytääkös tämä koskaan käyttövaatteeksi asti?!

Ja sanomattakin lienee selvää, että kuvien ottamisen jälkeen jyrähti ja taivas putosi niskaamme.

7 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kaunis liivi ja upeat kuvat!

Ebbu kirjoitti...

Hieno liivi tuli, jätä ihmeessä keltaiseksi. Kyllä se sopii sulle hyvin ja se on mukavan pirtsakka väri.
Tosi makeita kuvia! Näyttää, että sut olis photoshopattu siihen taustaan :)
Ja Epäilijälle kommenttina vois kysyä, että vaanko mökillä jotenkin kummasta väsyttää ja nukuttaa?! heheh

nienor kirjoitti...

Kyllä on kaunis liivi. Ja noi maisemat, vau. Tälläset kuvat saa aina kaipaamaan omaa järvenrantaa, jota ei kyllä toistaseksi ole näköpiirissä :)

Makepeace75 kirjoitti...

Wau, upeita kuvia! Mahtavat värit. :o)

Liivikin on kaunis ja minustakin se sopii sinulle ihan keltaisenakin.

Flikka kirjoitti...

Kiva liivi, keltainen ei ole mun väri, mut sun päällä näyttää hyvältä. Ja hienot maisemat taustalla, taitaa olla tyyntä myrskyn edellä kun veden pinta näyttää niin tyyneltä.

Peppiina kirjoitti...

Juu, harvemmin yhtä mahtavaisia värejä saa ikuistettua. Tänään meinaisi Helsingissä tosin nousta samat värit taivaalle, mutta olin liian kaukana kuvatakseni.

Kannattaa blogissa narista huonoista värivalinnoista, niin voi sitten muiden rohkaisemana lähteä uudestaan yrittämään värin kelpoisuutta.

Kiitos tosi kivoista kommenteista!

Nasti kirjoitti...

Ooh. Nuo kuvat... näyttää aivan joltain maalaukselta tuo tausta. Ja hihitys pääsi, kun huomasin että olethan sä tuossa ylimmässäkin kuvassa :)

Ja liivikin on kiva, itse olen samaa mallia harkinnut tekeväni!