tiistai 9. helmikuuta 2016

Käärmeellä vetoa torjumaan

Kirjoittelin viikonloppuna tuossa takkahuoneesta ja sen huonosta jamasta. Odotan, että löytyy aikaa huoneen sisustamiseen. Akuutti ongelma oli kuitenkin se, että asunnon alkuperäiset ikkunat ja ovet valskaavat siinä määrin, että piti tehdä jotain rajoittaakseen sisään tulevan kylmän ilman määrää talven pakkasilla. Erityisesti kun nakupellet pikkupojat juoksentelevat kylvyn jälkeen tässä huoneessa. Niinpä väliaikaisratkaisu eli kirjavaraidallinen froteepyyhe sai häädön valskauksentukkeena ja tilalle löysi käärme:

Veto oven edessä on niin paha, että sukat irtoaa jalasta, jos ei ole mitään tilkettä edessä.

Ohje käärmeeseen Guardianin sivuilta. (Ja on muuten mieheni vinkkaama ohje. "Etsäviitsisitsä")

Täytyy taas sanoa, että jopa oli taas aika säätöä, kun perhe-elämä rajoittaa harrastuksia. Kaahailin tuhatta ja sataa ompelukoneella, jotta ehdin tekemään kaikki konehommat nuorimman tunnin kestävien aamupäiväunien aikaan. Sen jälkeen tein käsinompelut vauvan kiipeillessä päälläni ja kirkuessa muuten vaan (vähän eroahdistusta ilmassa). Sillä seurauksella, että vähän on vinkura naama käärmepololla, mutta tuolla lattian rajassa sihistessään eipä isommin haittaa. Sisälle tungin ylijäämävaatteita, mitä oli löytynyt vaatekaappien siivoamisen jäljiltä.

Silmiä ommellessani esikoinen jo istui käärmeen päällä, ja eikös hänen vaippa vuotanut ja käärme sai ensikosketuksensa lapsiperhe-elämään, kun se kasteltiin pissalla :D
Ja mä mietin, että missä vaiheessa tää lainaamani totuus, että "vauvan (öööö, lapsen...) pissa on vaan vettä" muuttuu epätodeksi :D

Voi käärme-poloa! 

4 kommenttia:

Ebbu kirjoitti...

Hah, aika leipääntyneen näköinen käärme :)

OutiM kirjoitti...

Aika paljon käärmettä tylsempi ratkaisu, mutta meidän taloyhtiössä yksi asukas laitatti oveen Linnatiivisteen, http://www.linnatiiviste.fi/ ja kuulema on ihan loistava. Muihinkin oviin se asennetaan nyt keväällä, mutta kun muutettiin pois niin ei voida kertoa kokemuksia. Yhden oven hinnaksi hänelle tuli 117,80e, josta saa varmaan kotitalousvähennyksen?

OutiM kirjoitti...

tai siis kynnykseen linnatiiviste, ja oven ympärille leveä silikonitiiviste. nyt kun luin tuon viestin vielä ajatuksella uudestaan.

Luomulaakson Maria kirjoitti...

Tämä olisi niin toimiva ratkaisu meidän takaovellamme, josta tuntuu vetävän vaikka miten hyvät tiivisteet siihen tulisi laittaneeksi. Jospa sitä vaikka ensi talveksi saisi tämän tehdyksi. :)