perjantai 27. maaliskuuta 2009

Raakaa työtä

Sain Snyltäni maaliskuun paketissa Garnstudion Fritidsgarn-lankaa. Sny oli vielä ystävällisesti laittanut pakettiin tumppuohjeet, jotka voisin langasta toteuttaa. Mutta olen vastarannan kiiski ja tein sitten töppöset. Ehkä siihen myös vaikutti kevään tulo. En raaskinut enää tehdä tumppuja, sillä ne pääsisivät käyttöön vasta ensi talvena. (Ei puhuta siitä, että miinusasteissa vielä mennään)

Lanka oli sen verran paksua, että kauaa ei nokka tuhissut, kun töppöset olivat valmiit. Nauratti, kun olin töppösen kokoamisvaiheessa, sillä mieleeni tuli työpaikkojen erilaiset soveltuvuustestit. Tämähän on suoraan jostakin 3D-hahmottamistehtävästä! :D Mitkä reunat ovat vastakkain, kun seinämistä kootaan töppönen! Taisin tällä kertaa läpäistä testin.

Malli: Drops Design
Lanka: Fritidsgarn, Garnstudio, 85g
Puikot: 5,5 bambut
Muuta: Töppösten idea kait tulisi enemmän esille, jos tekisi erivärisiä ruutuja.Lopputulos ei tosin tyydyttänyt täysin ja ajattelin hieman yrittää huovuttaa niitä. Ensin huovutin käsin, kunnes kärsivällisyys loppui. Heitin ne sitten pesukoneeseen ja sormet ristissä odotin, mikä oli tulos. Ensin kokeilin arkaillen hienopesuohjelmalla ja 30 asteessa. Mitään järin suurta muutosta ei tapahtunut, joten päätin sitten heittää ne normipesuun 40 asteeseen.

Nooh, vähän jännitti :) Pesukoneesta tuli ulos kaksi pikkuruista töppöstä. Muutama ärräpää tuli suusta, mutta päätin vielä yrittää venyttää niitä. Tungin kunnon villasukka-arsenaalin jalkaan ja juuri ja juuri sain jalkani tungettua töppösiin. Siinä oli kyllä pientä hikoilua ja tuhinaa taas havaittavissa. Koko illan sitten kärsin varpaat hellinä töppösten takia, kun annoin niiden kuivua jaloissani.Kyllä kannatti nähdä vaivaa. Villa venyi sen verran sukka-arsenaalin takia, että töppöset ovat itse asiassa juuri sopivan löysät. Eikä mistään kiristä. Lopuksi vielä neulahuovutin villasta pientä kuviota pintaan, jotta saumakohdat peittyisivät.Asiasta toiseen. Tänään kuuntelin Samulin Putron soololevyltä biisiä Älä huuda mulle. Se on jonkin verran soinut radiossakin. Biisi aiheutti todella suurta repeilyä. Voi kuinka se Samuli sitten taas osaa. Naureskein pitkään sanoitukselle. Ei sillä, että olisi jotenkin koskettanut omaa elämää, mutta silti. Oli pakko jakaa tämä asia. :)

Sen siivittämänä, mukavaa viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

WAU! Todella ihanat tossut olet luonut. En minäkään kyllä olisi siitä langasta välttis lapasia tehnyt näin lähellä kesää. Mutta onpahan sulla ohje ensi talvea varten. Lisää ohjeita taitaa olla tulossa, mutta se ei todellakaan tarkoita, että juuri samassa paketissa olevista langoista ne olisi toteutettava.

Peppiina kirjoitti...

Tosi siistit töppöset! Wautsi! Aika masokistinen prosessi. :D

Eikös just siinä Putron biisissä lauleta niistä litran vichy-pulloista? -se on meinaan mun elämästä eli vanhuus ei tule taaskaan yksin...

sparraaja kirjoitti...

Ihanat töppöset! Noitahan olisi lämpöinen vedellä jaloissa päivästä toiseen!