perjantai 10. syyskuuta 2010

Merisairas Paavo

Syksyllä on kyllä uskomaton vaikutus neulontarintamalla. Eilen otin oikein urakakseni järjestää lankani ja keskeneräiset työt. Lankojen järjestely on ihan parasta! ;)

Lähipiirissä on viime aikoina syntynyt vauvoja kuin sieniä sateella. Yhdelle pikkuveijarille neuloin nämä Monster-pöksyt. Ilmeisesti suurta huutoa norjalaisissa vauvapiireissä, kertoo Trondheimissä asunut ystäväni. 
Hieman taas kerran epäilytti työn tulos, sillä monsteri on kyllä niiiin tärähtäneen näköinen kaveri, että hetken jo mietin viitsinkö näitä antaa eteenpäin. Mutta selailin Ravelryssä muiden tekemiä monstereita ja huomasin, että tärähtäneisyys taitaa kuulua asiaan. Ne silmät on siis tarkoituksella eri paria. :)Tuli mieleen, että nämä pöksyt olisivat alotteleville neulojille hyvä työ. Ei olisi nimittäin väliä, jos rivit ja silmukat olisivat vähän sinne päin. Toisivat vain uskottavuutta tärähtäneelle monserille. Muistuttaako monsteri kenenkään muun mielestä merisairasta Paavo Pesusientä??
Silmät ja hampaat neulottiin jälkikäteen. Se oli muuten yllättävän vaikeaa saada silmukat siististi riviin ja siten, että taustaväriä ei näkyisi. Muutaman kerran tuli purettua..

Malli: Monster-pöksyt 
Lanka: Sandnes Garn Sisu
Sukkapuikot: 3 mm
Muuta: Ohjeet olivat norjaksi, joten norjan (ja ruotsin) kielen taidoilla pärjää hyvin. Netistä löytyy useampikin ohje näihin pöksyihin hieman eri sanakääntein ja silmukoin.

Etupuolelle meinaisin ommella nappirivin. Mutta koska vauvatt tuntuvat köllivän paljon mahallaan, jätin ne kokonaan pois. Saattaisivat painaa ikävästi mahaan.

7 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Veikeät! :D

Emma kirjoitti...

Voi mummo jos toinenkin hätkähtää kun tuollainen irvistelee takapuolessa :D Ihan loistavat!

MariL kirjoitti...

No onhan nuo aika jännän näköiset. :)

ullapulla kirjoitti...

hauskat!!!!

Ebbu kirjoitti...

Hihihii, on ne kyllä pöhkön näköiset!

Ainakin herättää reaktioita! :)

Riikka kirjoitti...

mahtavat pökät! =)

joko kirjoitti...

aivan ihanat! ei voi olla hymyilemättä!