sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Sato talteen

Onko minulla vaihtoehtoja kuin alkaa toteuttamaan tätä hieman keskiluokkaista rivitaloasujan arkea?  Joka tapauksessa: Ihanaa arjen juhlaa kurkkujen muodossa.


Selailin useita avomaakurkkujen säilöntäreseptejä ja hieman muokkasin omaan makuuni eli laitoin kaikki ne ainekset, jotka eri ohjeissa herkutti eniten. Lientä tarvitsi tuplamäärän kuin mitä netin ohjeissa oli eli näin:

Sisältö:
reilu 1kg kurkkuja
tilliä

Liemi:
4dl etikkaa
6 dl vettä
4 porkkanaa
1 kokonainen valkosipuli
2 sipulia
4 rkl suolaa
2 rkl sinapinsiemeniä
maustepippuria
mustapippuria

Kurkut ja tillit aseteltiin kerroksittain lasipurkkiin. Liemi kiehautettiin ja kaadettiin kuumana purkkiin, niin että sen sisältö kokonaisuudessaan peittyi.


Ja maistaminen?

Odotin pari viikkoa. Voi kärsimättömyys.
- Aika kirpakkaa oli, mutta mitä ihaninta on omatekemää taas maistella. Mies laittoi paistettua illallista (roasted dinner) ja nämä hienosti sopivat pehmeän punajuuren, sipulin, valkosipulin kyytipojaksi.

Mies kysyi jossain välissä kurkku- ja omenahilloprojektin välillä, että onko tuo nyt välttämätöntä, kun vielä asumme keskellä laatikkokamaluutta. - Tämä oli aivan yhtä välttämätöntä kuin saada tietokoneet toimimaan ensimmäisenä, kun päästään taloon. :))

Ei kommentteja: