sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Vähän kiristää

Blogin nimihän on vain humoristinen heitto ja tarkoitus on ollut, että ei kamalasti kiristäisi, mutta nyt on kyllä vähän kiristänyt näiden neuleprojektieni kanssa; olen vain purkanut, purkanut ja purkanut. Nyyh. Noh, kun tarpeeksi kiristeli, niin alkoi valmistakin lopulta syntyä.

Helsingissä on nietokset korkeat ja pipoa tullaan tarviamaan eli väkäsin Mambosta Ruutan Lapponia-palmikkopipon. Väkäsin, eli kerran se piti purkaa, koska muuten olisi kiristänyt muutakin kuin silmukkaa; vaivoin veri kiersi päässä sitä testaillessa, mutta loppuun asti piti tehdä ennen kuin uskoi, että pieni se on. Päässä soikin nyt ikivanha iskelmä; Lappooonia, ois kaunis Lappooonia..

Kuvat on vähän .... jänniä.


Malli: Lapponia Cable hat by Ruuta
Lanka: Novita Mambo, violetti
Puikot: 6
Muuta: Ois ollut kiva tehdä ekalla kerralla sopivan kokoiseksi. Helppo malli, jos osaa. Lisäsin palmikkojen väliin kaksi silmukkaa ja tein mallikertoja useamman kuin ohjeessa. Iso pää, tiukka käsiala tai ohuempi lanka?

Sitten ihan jotain muuta...

Meillä on kotona puhuttu paljon ekologisuudesta, ravinnosta ja näistä teemoista sopivasti yhdistellen. Epäilijä saakin tuta kaikki villitykseni melko lyhentämättömänä, mutta viikonloppuna huomasin, että opit on alkaneet mennä perille. Hmm.

Kokis on Epäilijän lempijuoma, mutta perjantaina ihmettelin, minkä takia normi-kokiksen sijasta meillä juodaankin Olvin kolaa. Vastaushan olisi pitänyt osata arvata; "lähiruokaa". Vrt. Olvi ja Cola Cola Company. Joopajoo. Vielä mä joku päivä kokeilen kolan tehoa pöntön pesuaineena!

2 kommenttia:

Ebbu kirjoitti...

Joo, kyllähän sitä mieluummin lähiruokaa söis ja meilläkin on ollut paljon puhetta asiasta. Mutta sitten kun esim kotimaiset tomaatit maksaa yli tuplasti enemmän kuin ulkomaiset, on opiskelijabudjetti hieman tiukilla. Mutta jälleen kerran; valintojen maailma!

Peppiina kirjoitti...

Tässä yhteydessä lähiruokakommentit on kai lähinnä vitsi... Onneks tänään syötiin kotimaisia uunijuureksia, ja olipahan nannaa! Ja upean värisiä! (oispa pitänyt ottaa niistä kuva, mutta ne meni parempiin suihin)