lauantai 31. tammikuuta 2009

Järjestykseen, mars!

Omat puikkoni lojuvat milloin missäkin, joten toivon, että tällä pussukalla niihin saataisiin hieman järjestystä. Joku jossain blogissa joskus ihmetteli (todella eksakti määritelmä), että miksi ihmiset eivät pidä puikkojansa niissä puikkojen alkuperäisissä muovisissa taskuissa. Mutta onhan se nyt tylsää! Ja saa niitäkin aina etsiä. Saatika kuka nyt muistaa laittaa oikeat puikot oikeisiin läpysköihin tai jaksa tunkea pyöröpuikkoja siitä kapeasta aukosta.

Idea tuli Juttikselta, joka oli saanut oman ideansa ilmeisesti Iikalta. Molemmilla tytseillä on todella näpsäkän näköiset pussukat. Kankaan ostin Vallilan alesta, kun sattumalta poikkesin liikkeeseen sisään. Alekankaita oli enää todella vähän ja valinnanvaraa ei ollut paljoa. Halusin kuitenkin värikkään ja räiskyvän. Joten vaihtoehtoja minulla oli vaan kaksi, tämä ja sininen versio samasta. Loput olivat sitten perusverhokauraa. Ja jos sellaista joku etsii, kannattaa vielä käydä kurkkaamassa, koska alekankaat olivat kaikki puoleen hintaan. (Tampereen Vallilassa siis)En ole mikään master of ompelukone. Joten täytyy tällä kertaa kiittää pimeitä päiviä ja huonoja valoja, sillä pienet virheet eivät näy kuvissa niin hyvin :) Pientä haparointia ja vinoja ompeleita oli havaittavissa, mutta kyllä siitä ihan jees –työ tuli.En nyt sitten kuitenkaan tiedä, onko järkevää säilyttää pyöröpuikkoja noinkin pienessä tilassa. Mutta toisaalta, onhan ne kaupassakin niissä em. pikkuläpysköissä. Muutenkin mietin pitkään, miten pyöröpuikot saisi järkevimmin ja kätevimmin säilytettyä. Lopulta päädyyin vain vähän suurempaan lokeroon, jossa ne ovat "vapaina". Tein myös toisen vähän suuremman taskun, johon saa puikkomitan ja muita ylimääräisiä ja tuikitärkeitä härpäkkeitä. En kirjoittanut lokeroille sen kummemmin nimiä tai muita tunnisteita, koska puikkotilanne varmasti vaihtelee pitkin neuleuraani.Lopulta taskun/pussukan saa pieneen tilaan sitomalla narut kiinni. Pienestä en kyllä tiedä, mutta näpsäkästi yhteen ainakin. Tuleva näyttää, onko pussista lopulta hyötyä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno! Jälleen yksi kysymys: Pitsiä vai palmikoita?

Ebbu kirjoitti...

Sny: Hhmmm, pahan laitoit taas :) Mutta eiköhän se pitsi vie voiton.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti! Tämä auttaa jo taas tosi paljon.

Ainotin kirjoitti...

EEEIIIII!!! Mun piti tehä tollanen puikkohässsäkkä sulle pikkuiseksi valmistujaislahjaksi!! Onneks kävin täällä kattomassa kuulumisia, ja näin ton sun tekemän, ni en tee nyt sitte samanlaista sulle. Uskomaton sattuma!

Ebbu kirjoitti...

Ainotin: Heheh, kylläpäs oli hauska sattuma!! Nyt sit vaan ompeleen jotain muuta yhtä kivaa :D

Leea kirjoitti...

Onko puikkopussista ollut hyötyä?
t.Empiiristä kokemusta kaipaava.

Ebbu kirjoitti...

Leea, kyllä pussi on ollut ihan kätevä. Kaikki puikot ja koukut löytyvät samasta paikasta, jos vaan jaksaa aina ne sinne laittaa. :)

Kannataa kyllä hieman mitata ja sovittaa niitä taskuja puikkojen kanssa. Itselläni ne ovat hieman liian löysiä niin, että puikot voivat putoilla helpommin taskuista.
Pyöröpuikoille kannattaa tehdä reilusti isommat kolot, minkä takia pussukka ei voi olla mikään kaikista pienin, joten matkamallina se on sitten hieman liian iso.

Mutta kaiken kaikkiaan, suosittelen, jos olet järjestelmällinen ihminen. :)