tiistai 9. joulukuuta 2008

Kohti kettuhattuja

Kavereiden kanssa aina mietitään, että sitten kun mennään huovutetut kettuhatut päässä käsityömessuille, on käsityöinnostus noussut korkeimpiin sfääreihin ja uudelle levelille. Siihen menee hyvin, hyvin kauan. Mutta huovutustöitä tehdessäni siirryn pienin askelin kohti tätä tilaa.

Tein lehmäkuvioisen patalapun joulupakettiin. Kuvio on omasta päästä ja näin myöhemmin voisin sanoa, että mustat läikät olisivat voineet olla hieman isompia. Tein ensimmäistä kertaa Novitan Huopasesta, joten aina välillä unohtui fakta, että se todellakin kutistuu noin 40 % pesukoneessa.Lankaa kului melko vähän (erittäin selkeä määritelmä). Kerästä saisi helposti tehtyä toisenkin patalapun, jopa ehkä kolmannenkin. Puikot olivat numeroa 8. Silmukoita loin 45. Ennen pesukonetta patalappu oli noin 33 cm leveä ja pesun jälkeen noin 17 cm. Siitä tuli siis sopivan iso, ettei näpit vaan pala. Neuloin oikeaa oikealla ja nurjaa nurjalla ja lopputulos oli melko siisti. Tai etu- ja takapuolessa ei ole oikeastaan ollenkaan eroa, hyvin huopui siis.


Tämä on nurja puoli, tasaista tuli siis.

Yllätyin kuitenkin siitä, että pesun jälkeen patalappu oli melko nukkainen. Jouduin trimmaamaan sitä saksilla leikkaamalla nöyhtää ja liiallisia karvoja pois. Se tosin voi myös johtua pesukoneesta, pyyhkeestä tai pesuaineestakin.

Ihme juttu täällä Tampereella. Keskustan lähialueiden Vapaa-Valinnoissa on ollut todella huonosti lankoja koko syksyn. Nämäkin lehmälangat ostin yhdestä lähikunnasta, jossa vierailin viime viikolla. Joko käsityömania on iskenyt tamperelaisiin tänä syksynä toden teolla tai Vapiksilla on jotain vaikeuksia lankatoimituksissa..

2 kommenttia:

sparraaja kirjoitti...

Seurasin itsenäisyyspäivänä pannulapun syntyä. Täytyy sanoa, että näin peukalo keskellä kämmentä - käsityöläisenä, on kiva seurata työn edistymistä. Ja kun kaikki tulee tosta vaan! Ja muutenkin tämä blogi on aina hauska avata, kun näkee, kuinka helppoa ja kivaa on tytöille löytynyt.

Terveisin Sparraaja

Anonyymi kirjoitti...

Ne oli siis kuoret, mitä olin tehnyt. Tai paremminkin paketoinut joulukorttini :D
Uusin silmin vaan mainoksia lueskelemaan ;)