sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Vielä joulun satoa

Iskökö jouluähky? Blogimme sivussa olleen kyselyn mukaan suurin osa ihmisistä tykkäsi joulussa eniten rakkaiden ihmisten kanssa oleilusta, eikä herkuista ja jouluruoista, joten kaiken järjen mukaan nyt ei pitäisi olla ähky. Tietty suvustakin voi pidemmän päälle saada ähkyn... :D Toivottavasti kaikenlaisilta ähkyiltä säästyttiin.

Vielä muutama tuokiokuva ja joulun lahjakääröistä löytyneitä neulomuksia.

Joulusaunan jälkeen laitettiin Ebbun kanssa vähän parempaa päälle ja yllätykseksemme olimme sonnustautuneet hyvin samanlaisiin aattokostyymeihin; molemmilla harmaa tunikamekko ja punaiset riemunkirjavat sukkikset. Nauratti, onkohan luettu liikaa samoja muotiblogeja!? (En tunnusta). Ebbu oli lisäksi pannut parastaan ja kynnet hehkui samoissa väreissä.

Omat sormeni olivat rasitusvamman kourissa, joten komia kynsilakkakin olisi mennyt hukkaan...

Nyt näitä jouluneulomuksia. Rakkaalle ystävälleni tein toiveesta samanlaisen Novitan kypärähatun, minkä jo itsellenikin aiemmin olin kyhännyt. Lisäksi samanlaisen sai Epäilijän äiti. projekti, josta aluksi näytti tulevan vain jättimäinen perunasäkki. Lopulta kaikki meni parhaiten päin ja pesukoneen jälkeen hattu oli mitä mainioin. Ystäväni harmaasta hatusta sain kuvankin, anopin hattu meni suoraan pakettiin, aika kiireellä kun sitä jouduin takomaan.

Malli: Virkattu hattu (Maiju Valajas, Novita Syksy 2008)
Lanka:
harmaa Novita Aino (ja raitoihin musta Novita 7 veljestä)
Virkkuukoukku: 6
Muuta: Lahjan saajan sopii ilmottautua, jos hattu kaipaa vielä jotain modausta!

Äidille tikutin kämmenikkäitä vielä aattona 10 minuuttia ennen kuin joulupukki tuli pakettien kanssa. Löysin lopulta perustelutkin, milloin kämmenikkäitä tarvitaan Suomen ilmastossa eli tietenkin silloin kun on niin kylmä, että pelkillä (nahka)hanskoilla on liian kylmä, ja tarvitaan lisälämmitystä. Noh, sitten vain odottelemaan niitä kylmiä ilmoja! (Itsehän en henk. koht. niitä juuri kaipaile)

Malli: Evangeline-kämmenikkäät by Michelle Szeghalmi (Ravelry-linkki)
Lanka: Novita Jussi
Puikot: 4
Muuta: Kiireen hötäkässä en kerennyt ohjeeseen juuri perehtyä, joten kopioin mallineuleen, mutta muuten tein suunnilleen omasta päästäni.

Sitten kun oli oman perheen lahjat saatu pakettiin ja vielä jaettuakin, niin kiireen vilkkaan sitten vielä anopille ja appiukolle paketteihin täytettä. Appiukko saikin sitten töppöset mökkeilyä silmällä pitäen. Kyseessä taas Novitan syksyn lehdessä ollut ohje. Helppoa kuin heinänteko!


Malli: Tossut, malli 53, Novita talvi 2008, by Minna Metsänen
Lanka: Novita Jussi
Puikot: 4
Muuta: Tein ohjetta suuremman koon (43), joten pituutta enemmän ja silmukoitakin oli 48 ohjeen 40 silmukan sijasta.

Sitten kun oli nämä viimeiset lahjatkin saatu valmiiksi, ehdin jo aloittaa omaa kevätneulomustani. (Hei muuten jee, nythän on vähän kevättä rinnassa!). Ja taas kävi hassu yhteensattuma. Tilasin Novitan, joten pääsen nyt selailemaan arkistojen vanhoja ohjeita ja sieltä löytyi kiva kietaisuliivin ohje. Langoiksi kävin hakemassa SandnessGarnin Kitten Mohairia, koska Woolista ei oikein löydy minulle sopivia värejä. Esittelin sitten Ebbulle uutta projektiani, ja eikös hän ollut reilu kuukausi sitten aloittanut samaisen liivin kutomisen. Kaikista maailman ohjeista onnistuimme aloittamaan saman.

Noh, nyt pitäisi sitten jaksaa yksi metri kutoa, 35 cm melkein saavutettu. Aika puurtavaa hommaa. Varmaan tulee tehtyä jotain pienimuotosempia töitä aina välillä, joten säilyy mielenkiinto blogin lukijoillakin....

Ei kommentteja: