keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Tampereen tuliaisia

Pikainen bloggaus pitää vielä tehdä ennen kuin uuden vuoden juhlinnan valmistelu käynnistyy toden teolla. Kauhiasti kamalasti ois uusia juttuja kerrottavana! Kuten tuossa aiemmin Ebbu jo mainitsikin, niin olin hänen vieraanaan Tampereella pari päivää. Aika meni kuin hujauksessa ja suunnittelemamme blogipäivitykset saivat jäädä toiseen kertaan.

Käytiin mm. Radiokirppiksellä, jota olen Helsingissä jäänyt kaipaamaan. Jos jolla kulla on parempaa tietoa Helsingin itsepalvelukirppistarjonnasta, niin sopii hihkaista. Siellä on aina jotenkin mukavan rauhallista, viikonloppukirppiksillä on aina niin kovin hektinen tunnelma, joten jotenkin aina hämmennyn enkä juuri mitään ikinä löydä.

Radiokirppikseltä mukaan tarttui:

- Keltaiset verhot jostain villakankaasta:


Ah. Ihana kuvio, ihana väri. Eikä mitään käsitystä, mitä näistä teen. Tämänhetkiseen kotiin eivät ainakaan verhoiksi oikein sovi. Kotelomekko olisi aika ihq.

- Mitä lie höttölankaa:
Ja huomatkaapa kuvassa uutuuttaan hohtava vaaka! Pukki tiesi sellaisen minulle tuoda, ja mihinkäpä muuhun tarkoitukseen kuin lankahommiin. Vaikkakin voihan sille käyttöä löytyä keittiössäkin! :)

- Isoja puuhelmiä, joista nyt vielä kuva jäi uupumaan.

------

Tampereella kävin myös tervehtämässä kaveripariskuntaa, jonne oli saatu perheen lisäystä. Mutta Vauvuskalle tekemieni töppösten kanssa kävi nyt vähän sillee ja tällee... Lanka oli turhan paksua (sängynalusvarastoista) ja töppösistä tuli aikas suuret. Toivoin siis mitä hartaimmin, että lahjan saajalla olisi ollut äärettömän suuret jalat... :) Äiti ja isä vakuuttivat, että töppöset ei suinkaan olleet kovin paljon liian suuret, mutta tokihan niitä voi sitten käyttää vaikka 18-vuotissynttäreilläkin jossei muuten.... :D Meistä tuli lahjan saajan kanssa heti hyvät kamut; hää ei lainkaan melunnut sylissäni, vaan tuijotteli tummilla silmillään ja mutristeli. Kerrassaan mukava uusi tulokas!

Tässä vielä kuva megatöppösistä:


Malli: Saartje's Booties the Bockstark Way by Kris Stanton (Ravelry-linkki)
Lanka: sängynalusvarastoista
Puikot: 4
Muuta: Olen aiemmin tehnyt samoilla lanka-puikko-spekseillä toiset vauvantöppöset, mutta nyt heräsi epäilys, että taisikin nekin tossut olla vähän ylimitoitetut. Jostain syystä vauvan äiti lähetti kuvan samalla saadusta kutomastani piposta, mutta töppösiä ei näkynyt. Pitääkin alkaa harjoitella pienten asusteiden tekemistä.

Nyt alan kiireen vilkkaan valmistautuun iltaan. Päätimme pitää rakkaiden ystävieni kera uuden vuoden juhlat kotonamme ja emännän velvollisuudet kutsuu! Kyökkiin! Mukavaa uuden vuoden juhlintaa kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Blogisi vakiokävijä haluaa toivottaa Onnellista Uutta Vuotta 2009 siskoksille! Tuokoon se tullessaan mukavia hetkiä lankojen parissa ;)

Isoa itsepalvelukirppistä minäkin Helsingistä olen etsinyt mutta en ole löytänyt. Tavaraa, kun pitää saada hiplata kaikessa rauhassa :)
Vallilan makasiineilla toimii se pieni itsepalveluosasto, joka on siis viikollakin auki mutta en siitä oikein ole innostunut.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo vauvoille neulominen on täysin mahdotonta! Kokeilin joskus huovuttaa töppösiä kummitytölleni, mutta sain aikaiseksi niin suuret tohvelit, että ne olis vieläkin liian isot, vaikka kummitytön syntymästä on jo jonkin verran aikaa... Tästä syystä olen keskittynyt tekemään nalleja yms. lapsille, niiden kun ei tarvitse olla muuta kuin sopusuhtaisia! Esim. pampulalangasta tuli tosi kivan näköinen nallukka.