torstai 11. joulukuuta 2008

Old school

Oma käsityöharrastukseni alkoi joskus ala-asteella käsityötunneilta. Huippuhetkeni luultavasti oli se hetki, kun käsityönopettajani Kaarina kehui juuri valmistunutta pitsiliinaani ja kehotti muita oppilaita ottamaan mallia minusta :D Siinä ei muita hymyilyttänyt..

Vuosien varrella käsityöinnostus on vaihdellut aika paljon. Toisinaan olen keskittynyt enemmän ompeluun tai virkkaukseen, mutta neulominen on kuitenkin pysynyt aina pinnalla. Vähän aikaa sitten siivoilin vaatekaappejani ja löysin villapaidan, joka taitaa olla ensimmäisiä omatekemiäni villapaitoja. Ja se on kyllä sen näköinenkin!! Heh. Se on jäätävän iso ja ei-istuva..

Muistan, että malli on jostain Novitan ilmaisjulkaisusta, jossa oli paljon muitakin töitä 7 Veljelle. Mutta hauskinta tässä on nyt se, että vähän aikaa sitten satuin näkemään Vapaa Valinnassa sellaisen Novitan lehdykän, jossa oli juurikin Seiska Veikalle tehtyjä malleja. Siellä oli sama villapaita! Tosin miehille ja taisi siinä olla vetskari edessä. Joten ei nuo kuviot ja mallit paljoa vaihtele vuosien varrella.

Sain vähän aikaa sitten valmiiksi Äidilleni tekemäni martta-neuleen. Ohje on viime vuoden talvi Novitasta. Langan pitäisi olla Nallea, mutta erehdyksissäni olin ostanut paksumpaa 7 veljestä. Onneksi neuleesta tuli kuitenkin hyvä, onhan se pikkasen paksu, mutta käyttövaate kuitenkin. Huhujen mukaan ainakin.Mallin vaihtoehtoina oli sekä nuoriso- että kypsyneemmän naisen –malli :) Mutta meirän Äitee on niin nuorekas, että kyllä se nuorison malli passaa paremmin. Ja kypsyneemmän naisen –malli oli pitempi, joten oli tietysti ”nopeampaa” tehdä se nuorisomalli.

4 kommenttia:

Peppiina kirjoitti...

Hei kuule, olen Epäilijälle harkinnut tekeväni Ullasta miesten Sampo-neuleen (http://www.ullaneule.net/0307/ohjeet_sampo.html), ratkaisuhan olisi, että tuo pesukoneeseen ja väriä perään (Epäilijä ei ehkä tuosta väristä diggais) ja siinä ois käyttö paidalle. Ovat niin samanoloiset nämä kaksi mallia. Tämä vain ehdotuksena, ei pakotteena!

Ebbu kirjoitti...

Sopiihan se. Luulen vaan, että hihat taitavat olla liian lyhyet Epäilijälle. Mutta kiertoon vaan mun puolesta, jos kelpaa.

sparraaja kirjoitti...

Martta-neuleen nuorisomalli on ihan hyvä eikä tuota langan väärää paksuutta kyllä huomaa. Lämmittää. Ja on herättänyt ansaittua huomiota ja joku on jopa epäillyt, että olen villatakin tehnyt ihan itse! On pitänyt tunnustaa, että ei minulta synny, mutta tytöiltä kyllä!

Peppiina kirjoitti...

Hihi, huomatkaa myös Martta-neule-kuviin pakotettu naapurin kisu-parka... :) Omat kissat on kaikki kuolleet, niin pakko lainata naapurista.